Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiris" neapsisprendžia dėl M.Browno

2009-07-15 08:25
Nežinia: kol kas neaišku, ar M.Brownas (viduryje) grįš į "Žalgirį".
Nežinia: kol kas neaišku, ar M.Brownas (viduryje) grįš į "Žalgirį". / Tomo Raginos nuotr.

Iki šiandien Kauno "Žalgiris" ir Marcusas Brownas galėjo nutraukti dar metus galiojančią sutartį, tačiau nė viena pusė nesiėmė ryžtingų veiksmų.

Pagal sutarties sąlygas, ją anuliuoti galėjo abi pusės, sumokėdamos išpirką. Tačiau, pasak "Žalgirio" generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno, kol kas padėtis išlieka nepakitusi.

"Mes svarstome įvairius variantus. Gali būti, kad kitą sezoną Marcusas žais Kaune, gali būti, kad perleisime jį kitai komandai, kuri pasiūlys išpirką", – dienraščiui sakė P.Motiejūnas.

Rezultatyviausias visų laikų Eurolygos krepšininkas "Žalgiriui" atstovavo nuo 2007 m. Bet praėjusio sezono pradžioje finansinių sunkumų kamuojamas Kauno klubas amerikietį išnuomojo Tel Avivo "Maccabi".

Su šiuo klubu M.Brownas laimėjo Izraelio čempionatą ir taurę. Eurolygos varžybose 35 metų 193 cm ūgio veteranas vidutiniškai pelnydavo 12,3 taško ir atlikdavo 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, labai abejotina, kad "Maccabi" norėtų išsaugoti M.Browną, nes į gynėjo poziciją jau įsigijo buvusį Vilniaus "Lietuvos ryto" lyderį Chucką Eidsoną, Anthony Tuckerį ("Doneck") ir Andrew Wisniewskį (Sankt Peterburgo "Spartak").

Tuo tarp P.Motiejūnas apie potencialius "Žalgirio" naujokus kalbėjo miglotai: "Derybos vyksta, šį mėnesį jau turėtume paskelbti apie pirmąsias sutartis."

Kauno klubas po praėjusio sezono turi sutartis su Žygimantu Janavičiumi, Šarūnu Vasiliausku, Povilu Butkevičiumi, Artūru Milakniu ir Vyteniu Čižausku.

"Žalgiris" veda derybas su praėjusį sezoną komandoje žaidusiais Dainiumi Šalenga ir Tadu Klimavičiumi, yra pateiktas pasiūlymas ir kapitonui Pauliui Jankūnui.

Tarp potencialių Kauno ekipos naujokų minimi Donatas Motiejūnas ir Martynas Pocius. Šis Djuko universiteto komandai atstovavęs gynėjas galėjo dar metus žaisti NCAA pirmenybėse, bet nusprendė grįžti į Europą. 23 metų 194 cm ūgio M.Pocius buvo vienas Lietuvos studentų rinktinės lyderių savaitgalį Belgrade pasibaigusioje universiadoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų