Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiris": žaidimui sustyguoti liko mėnuo

2010-09-22 10:17
A.Milaknis turnyre Prancūzijoje pataikė 10 iš 19 tritaškių ir gerai užsirekomendavo trenerių akyse.
A.Milaknis turnyre Prancūzijoje pataikė 10 iš 19 tritaškių ir gerai užsirekomendavo trenerių akyse. / Roberto Dačkaus (Fotodiena) nuotr.

"Žalgirio" komandai iki oficialaus naujojo sezono starto liko savaitė, iki Eurolygos pradžios – mėnuo.

Iki pirmųjų rungtynių su Belgrado "Partizan" žalgiriečiai bandys suderinti visas žaidimo stygas.

Rugsėjo 28 d. "Žalgiris" startuos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate, o spalio 2 d. jau kausis su Europos elito klubais Aleksandro Gomelskio taurės turnyre Maskvoje. Spalio 17-ąją prasidės ir VTB Vieningosios lygos turnyras, o 21 d. "Žalgirio" laukia pirmoji šio sezono Eurolygos dvikova su Belgrado "Partizan" (Serbija).

Pirmoji akistata su svarbiausiu priešininku Vilniaus "Lietuvos rytu" vyks lapkričio 21 d. Kaune. Tai bus LKL rungtynės.

Grįžę iš turnyro Prancūzijoje namo, šią savaitę žalgiriečiai jau sportuos Kaune. Tuo labiausiai džiaugėsi namų gerokai išsiilgę Lietuvos rinktinės žaidėjai Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, Tadas Klimavičius ir Martynas Pocius.

Šiuo metu "Žalgirio" komandoje yra 14 žaidėjų. Klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas teigia, kad tam tikrų komandos sudėties pokyčių dar gali būti. Tačiau šių metų "Žalgiris" vis tiek bus stipresnis.

– Kokį įspūdį paliko komandos žaidimas Prancūzijoje? – pasiteiravome P.Motiejūno.

– Įspūdis buvo skirtingas. Kol nebuvo keturių Lietuvos rinktinės krepšininkų, žaidimas buvo vienoks, jiems prisijungus – visai kitoks. Tad žaidimo kreivė kilo į viršų.

– Ar teisinga buvo iškart po pasaulio čempionato į Prancūziją siųsti Lietuvos rinktinės žaidėjus?

– Komandoje susiklostė tokia situacija, kad šių žaidėjų mums būtinai reikėjo. Traumuoti buvo Travisas Watsonas, Mindaugas Kuzminskas, žaisti dar nepasirengęs Marcusas Brownas – jis sportuoja pagal individualų planą ir leisti jį dabar į aikštę būtų rizika jam patirti traumą. Tad, jeigu rinktinės žaidėjai būtų neatvykę, į duobę būtų patekę ir vieni, ir kiti. Neįmanoma žaisti aštuoniese trejų rungtynių iš eilės. Todėl reikėjo pastiprinimo. Jeigu būtų buvę visi sveiki, rinktinės žaidėjai būtų gavę poilsio.

– Bet jie turbūt nebuvo patenkinti, kad, tik grįžus iš Turkijos, vėl teko krautis lagaminus?

– Aišku. Euforija dar buvo neatslūgusi, visi gyveno pergalių ir sutiktuvių nuotaikomis. Bet darbas yra darbas.

– Atrodo, kad Artūras Milaknis pagaliau demonstravo snaiperio sugebėjimus. Ar jis gaus šansą parodyti, ką gali, ir prasidėjus sezonui?

– Iš tikrųjų Artūras pasinaudojo tuo, kad nerungtyniavo nei M.Brownas, nei Martynas Pocius. Jis žaidė visas varžybas kaip tikras lyderis. Ir ne tik turnyre Prancūzijoje, bet ir ankstesnėse draugiškose rungtynėse. Artūro sportinė forma puiki, jis tikrai užsirekomendavo trenerių akyse ir dabar jau kiti žaidėjai turės įrodyti, kad yra geresni už jį.

– "Kaunui" atidavėte Povilą Čukiną, tačiau komandoje dar yra 14 žaidėjų. Ar jie visi liks "Žalgiryje"?

– 14 žaidėjų yra su Žygimantu Janavičiumi. Bet jis vis dar gydosi rankos traumą, kurią patyrė žaisdamas su Lietuvos rinktine prieš pasaulio čempionatą. Pasveikęs jis prie mūsų prisijungs. Tačiau sudėties pasikeitimų dar gali būti.

– Ar klausimas dėl Šarūno Jasikevičiaus išspręstas?

– Manau, kad taip.

– Spalį komanda sužais dešimt rungtynių. Panašiai buvo ir pernai, kai teko žaisti kas antrą trečią dieną ir visi greitai pradėjo skųstis tokiu intensyviu tvarkaraščiu. Ar ir šiemet neužklups tos pačios problemos?

– Užtat ir turime 14 žaidėjų. Be to, šiemet lygesnė sudėtis, didesnė konkurencija, tikimės, kad traumų nebus ir žaidėjai vienas kitą galės keisti ir papildyti. Ką galėjome, tą padarėme atsisakydami žaisti Baltijos lygos reguliariajame sezone. Ir geriau daugiau sužaisti rungtynių sezono pradžioje nei po Naujųjų metų, todėl LKL čempionatą pradedame anksčiausiai. LKL mačai atstos draugiškas varžybas, kurių vis tiek reikėtų rengiantis sezonui.

– Ar serbų trenerių vadovavimas skiriasi nuo lietuvių ir kuo?

– Skiriasi. Jie – griežtesni, ilgesnės jų treniruotės. Toliau matysime, kaip jiems seksis. Serbai turi savo stilių, metodiką, pagal tai ir dirba. Mums tai pirma patirtis dirbant su užsieniečiais, bet jų treniruotės – aukšto lygio. Krenta į akis, kaip Aco Petrovičius ir jo kolegos gilinasi į žaidimą, į visas smulkmenas.

– Koks šiuo metu didžiausias jūsų galvos skausmas?

– Dėl komandos viskas daugmaž įstatyta į vėžes, tik reikia, kad kuo greičiau pradėtų sportuoti visi žaidėjai. O didžiausias rūpestis lieka rėmėjai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų