Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgiryje" daugėja žaidėjų

2009-01-19 09:00
"Žalgiryje" daugėja žaidėjų
"Žalgiryje" daugėja žaidėjų / Mindaugo Ažušilio nuotr. Klausimas: į "Žalgirį" sugrįžo V.Lemežis (dešinėje). Ar ilgam?

Nors Vilniaus "Žalgiris" išgyvena juodas dienas, prie komandos vis prisideda darbo vietų nerandantys futbolininkai.

Klubo vadovų pamiršti, bet savarankiškai besitreniruojantys "Žalgirio" futbolininkai šeštadienį žaidė pirmąsias rungtynes prieš naująjį sezoną. Draugiškame sostinės derbyje "Sportimos" manieže "Žalgiris" 2:1 (2:1) palaužė taip pat ne pačius geriausius laikus išgyvenantį "Vilnių". Įvarčius nugalėtojams pelnė Arminas Vaskela (30 min.) ir Virmantas Lemežis (34), o "Vilniaus" gretose pasižymėjo Tadas Eliošius (28).

Sunkią klubų finansinę padėtį parodo ir tai, kad rungtynėms vadovavo vienas arbitras Kadis Jugas, pranešė futbolas.lt.

Nors "Žalgirio" sąskaitoje švilpauja vėjai, o dabartiniai futbolininkai yra negavę algų už septynis mėnesius, šeštadienį Vilniaus komandoje žaidė keli naujokai. Į sostinės ekipą po pertraukos sugrįžo vartininkas Pavelas Leusas, saugai Arvydas Veikutis ir V.Lemežis. Prie komandos prisijungė ir pernai Vilniaus "Vėtrai" atstovavęs gynėjas Egidijus Majus.

Tačiau kol kas niekas negali pasakyti, ar šie futbolininkai "Žalgiryje" užsibus ilgiau. Nežinioje gyvenančios komandos treneris Mindaugas Čepas džiaugėsi bent tuo, kad žaidėjai vis dar treniruojasi. "Smagu iškovoti pirmą pergalę naujaisiais metais", – pernelyg nedžiūgaudamas sakė M.Čepas.

Beje, "Žalgiris" pastarosiomis dienomis pagaliau sulaukė tikros paramos. Vilniečiams leista treniruotis lengvosios atletikos manieže, o praėjusią savaitę Vilniaus pedagoninio universiteto laboratorijoje atlikti išsamūs žaidėjų tyrimai ir testavimai. Tokią paslaugą "Žalgiriui" nemokamai pasiūlė VPU profesoriai Juozas Skernevičius ir Kazys Milašius.

"Esame labai dėkingi visiems už pagalbą tokiu sunkiu metu", – kalbėjo M.Čepas.

Nuo šiandien "Žalgiris" jau treniruosis po du kartus per dieną. Kitas draugiškas rungtynes planuojama žaisti sausio 24 d. su "Vėtra".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų