Pereiti į pagrindinį turinį

"Žuvėdra" sugrįžo į viršūnę

2008-12-01 09:00
"Žuvėdra" sugrįžo į viršūnę
"Žuvėdra" sugrįžo į viršūnę / D.Čichutos nuotr. "Žuvėdros" šokėjai šeštą kartą tapo geriausia pasaulio sportinių šokių komanda.

Klaipėdos sportinių šokių ansamblis "Žuvėdra" po trejų metų pertraukos vėl tapo pasaulio čempionu.

Austrijos sostinės Vienos priemiestyje Noištate įvykusiose Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių planetos pirmenybėse "Žuvėdros" pirmoji komanda minimalia persvara aplenkė čempiono titulą gynusį Brėmeno "Grun-Gold-Club" (Vokietija) kolektyvą.

Uostamiesčio ekipos "James Bond" programą keturi teisėjai – iš Austrijos, Lietuvos (Kęstutis Andrijevskis), Slovakijos ir Čekijos – įvertino pirmąja vieta, du – iš Vokietijos ir Lenkijos – skyrė antrąją ir vienas – iš Rusijos – trečiąją poziciją.

"Šokėjai, rengdamiesi čempionatui, visus metus treniravosi du kartus per dieną, kruopščiai derino bei šlifavo judesius, žingsnius, net emocines išraiškas. Finale šokome nepriekaištingai ir iš visos širdies, todėl tiek žiūrovai, tiek teisėjai aukštai įvertino atlikėjų profesionalumą", – po apdovanojimų sakė vienas "Žuvėdros" vadovų Romaldas Idzelevičius.

Pasaulio čempionais tapo šokėjai Gintautas Monkevičius ir Lina Diktanaitė, Dmitrijus Popovas ir Milda Meškytė, Tadas Rimgaila ir Monika Šiaučiūnaitė, Justinas Maliauskas ir Gerda Sruoginytė, Marijus Skupeika ir Agnė Banevičiūtė, Donatas Blusis ir Viktorija Šutko, Taimonas Mažeika ir Audronė Bastytė bei Justas Bareišis ir Aušra Rimkutė.

"James Bond" programa yra įspūdinga savo originalumu, pastatymu bei šokėjų drabužiais. Visos detalės iki smulkmenų apgalvotos ir dera tarpusavyje. Techniniu požiūriu ši programa itin sudėtinga, todėl šokėjai turi būti dėmesingi, susikaupę ir sinchroniškai atlikti judesius", – apie auksą pelniusią kompoziciją papasakojo R.Idzelevičius.

Klaipėdos universiteto ansamblis pajėgiausias pasaulyje jau buvo penkiskart – 1999 m. ir 2002 m. Vilniuje, 2003 m. Esene (Vokietija), 2004 m. Minske (Baltarusija) ir 2005 m. Miunchene (Vokietija).

Bronzos medalius Noištate iškovojo vokiečių "TSZ Velbert".

Ketvirtąją vietą užėmė "Vera Tiumenj" iš Rusijos, penktąją – austrų "HSV Zwolfaxing", šeštąją – "Žuvėdros" antroji trupė, atlikusi programą "Brazil".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų