”Žuvėdros” pokylis „Šokanti Klaipėda“

Kviečia

”Žuvėdros” pokylis „Šokanti Klaipėda“

Vakar garsioji sportinių šokių trenerė Skaistutė Idzelevičienė ir jau nemažai sportinių aukštumų pasiekęs šokėjas Martynas Kūra informavo žiniasklaidininkus apie vasario 28 dieną Klaipėdos universiteto Menų fakulteto ”Žuvėdros” salėje pirmą kartą Klaipėdoje vyksiantį ”Žuvėdros“ pokylį „Šokanti Klaipėda“.

Sportinių šokių klubas ”Žuvėdra” ir Klaipėdos savivaldybė propaguoja šokį ir labdaringą veiklą. Dalis už bilietus gautų lėšų bus skirta neįgaliųjų šokių grupės programai paremti.

S.Idzelevičienė sakė, kad ne vien Klaipėdoje, o ir visoje Lietuvoje sportiniai šokiai dažnai siejami su ”Žuvėdros” vardu. Per trisdešimt metų šis kolektyvas, vadovaujamas Idzelevičių, išugdė tūkstančius gerų šokėjų. Kai kurie iš jų vėliau pasirinko studijas KU Sportinių šokių katedroje. Šįmet po Lietuvą pasklis jau 14-oji šokių mokytojų laida.

Anot „Žuvėdros“ vadovės, pastaraisiais metais mieste sparčiai populiarėja šokių klubai, kuriuos steigia buvę šio klubo šokėjai. Šiandien uostamiestyje yra per 10 klubų, kur laisvalaikį šokių sūkuryje leidžia dešimtys miestelėnų.

Pirmą kartą Klaipėdoje rengiamas šokių pokylis, pasak idėjos autorės S.Idzelevičienės, galėtų tapti tradicinis. Tikimasi, kad šis labdaros vakaras pradžiugins ne tik jo dalyvius, bet ir likimo nuskriaustus žmones – visus metus dovanos jiems šokio nešamą sielos palaimą. Neįgaliuosius mokytų šokti taip pat buvęs “Žuvėdros” šokėjas Martynas Kūra.

Vasario 28 dieną 20 val. prasidėsiančiame renginyje gros Lietuvos televizijos ir radijo lengvosios muzikos orkestro grupė, vadovaujama J.Cechanovičiaus, grupė „Doudi Jazz Band“, dainuos Egidijus Sipavičius. Vakarą ves šokių mokytojas Arnoldas Riekumas.

Pokylio globėjas yra Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Daugiau apie pokylį sužinosite paskambinę pačiai Skaistutei Idzelevičienei (tel. 8-686 26035) arba Martynui Kūrai (žmonių su judėjimo negalia šokių grupės programos koordinatorius, tel. 8-612 24511).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių