Aiškinsis teisme: „Žalgiris“ ir M. Schilleris nesusitarė dėl kompensacijos dydžio

Kauno „Žalgirio“ ir trenerio Martino Schillerio nesutarimas persikėlė į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo teismą.

Abi pusės laikėsi savos pozicijos ir ilgą laiką nerado kompromiso. 40-metis austras galiausiai nusprendė teisybės ieškoti teisiniu keliu.

Tinklalapio „BasketNews“ žiniomis, „Žalgiris“ apie tai buvo informuotas maždaug prieš pusantro mėnesio gavus oficialius dokumentus.

„Mes teismuose aiškinamės santykius. Martinas padavė mus į BAT (FIBA Arbitražo teismą – aut. past.) ir ten išsispręsime, o ar jis Kaune, nežinau, nebendravau“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje komentavo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Pagrindinis nesutarimo objektas – finansai. Tinklalapio „BasketNews“ žiniomis, „Žalgiris“ buvo pasirengęs sumokėti 80 proc. viso sezono atlyginimo, tačiau M. Schilleris nenusileido ir reikalavo viso 2021–2022 m. sezono uždarbio.

Dabar nesutariančių pusių laukia ilgas procesas Arbitražo teisme.

„Žalgiris“ su M. Schilleriu atsisveikino nuo susirinkimo pasiruošimo etape praėjus beveik dviem mėnesiams. Nesėkmėmis pažymėtame draugiškų rungtynių cikle kauniečiai pralaimėjo visas penkerias rungtynes, LKL startavo sunkiai, bet pasiekė keturias pergales.

Tuo metu Eurolygoje buvo nusileista Vilerbano ASVEL ir Sankt Peterburgo „Zenit“. Spalio 8 d. oficialiai pranešta apie „Žalgirio“ sprendimą imtis permainų.

Klubo vadovybė vylėsi, jog pavyks taikiai išsiskirti su M. Schilleriu.

„Neeilinė situacija. Kalbėjau ir su agentais, ir per mano karjerą nėra taip buvę, kad užsienietis liktų Lietuvoje nebeturint darbo, – lapkričio 18 dieną rengtoje spaudos konferencijoje sakė P. Motiejūnas. – Kažkaip keista, o derybos vyksta. Jos tikrai bus baigtos. Nežinau kada, turbūt greitu metu. Ping pongas vyksta su jo agentais, bet jaučiu, jog artėjame prieš finišo tiesiosios.“

Tinklalapio „BasketNews“ žiniomis, M. Schilleris šį sezoną jau buvo sulaukęs ne vieno pasiūlymo imtis darbo kitame klube. Visgi atsivėrusios galimybės treneriui nesukėlė intereso.

„Žalgiriui“ nušalinus M. Schillerį nuo vyr. trenerio pareigų, jis toliau liko Kaune.

Strategas lankėsi Panevėžio „Lietkabelio“ rungtynėse, komerciniu skrydžiu keliavo paskui „Žalgirį“ į Eurolygos rungtynes Berlyne.

M. Schilleris „Žalgirio“ vairą perėmė 2020 m. vasarą po Šarūno Jasikevičiaus išvykimo, su austru buvo sudarytas garantuotas dvejų metų kontraktas.

Per pirmąjį M. Schillerio sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje laimėjo pusę rungtynių (17 iš 34) ir užėmė vienuoliktąją vietą. Vietiniame fronte buvo apginta Karaliaus Mindaugo čempionų taurė ir LKL čempionų titulas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių