Pereiti į pagrindinį turinį

Ar krepšinio padangėje išliks „LSU-Atleto“ ekipa?

2014-02-28 16:15
Žinių radijas
Žilvino Slauskio nuotr.

Penktadienis – paskutinė diena, kai LKL klubai gali registruoti naujus krepšininkus. Teoriškai porą naujų žaidėjų bus galima registruoti ir kovą, tačiau už juos klubams reikės papildomai susimokėti.

Būten dėl šios priežasties ketvirtadienį sukruto Alytaus „Dzūkija“, kuri įregistravo du „LSU – Atleto“ ekipos lyderius Šarūną Vingelį ir Vidmantą Sragauskį. Š.Vingelis pagal rezultatyvumą LKL yra trečias, o V.Sragauskis – septintas.

Taip pat pasklido kalbos, kad „Atletas“ praras dar du svarbius žaidėjus – Žygimantą Skučą bei Tomą Urboną, tačiau šiuos gandus kauniečių treneris Edas Nickus Žinių radijo laidai „LKL dienoraštis“ paneigė, o dviejų žaidėjų išvykimą nevadina komandos byrėjimu.

„Kadangi kitų ekipų jau nepavysim, nukristi žemiau taip pat negalim, Alytaus klubui, kurio tikslas – patekti į atkrintamąsias varžybas, paprašius, pasitarę susitarėm. Jokios tragedijos čia nėra. Normalūs dalykai“, – teigė E.Nickus.

Jis prieš sezoną ambicingai pareišė, kad „LSU – Atletas“ kovos dėl vietos atkrintamosiose varžybose, tačiau Kauno ekipa per 22 mačus laimėjo tik 3-is ir tvirtai užima paskutinę vietą. Tam, kad pakiltų iš dugno ir neiškirstų į NKL lygą, „LSU – Atletui“ reikia aplenkti Panevėžio „Lietkabelį“, kuris turi net 4 pergalėmis daugiau.

– Jums ir taip buvo sunku žaisti. O dabar sezono pabaigoje tokie pasikeitimai... – LKL dienoraštis paklausė E.Nickaus.

– Bus galimybė atsirast kitiems lyderiams. Turim daug jaunų vaikinų. Apskritai komanda buvo gerai sukomplektuota. Tačiau tam tikros problemos, apie kurias nenorėčiau kalbėti, neleido mums išlikti aukštesnėse pozicijose.

Ir Vingelio, ir Sragauskio karjerai, jeigu „Dzūkija“ pateks į atkrintamąsias varšybas, bus labai didelis pliusas. Šioks toks moralinis slogutis, žinoma, yra. Tiek metų su vaikinais kartu dirbom, bet džiaugiuosi dėl jų ir linkiu kuo geriausios sėkmės. Galbūt jie vėl grįš į komandą, nors kiekvienam žaidėjui reikia kilt. Šitie vaikinai pas mus per ilgai užsisėdėjo.

– Ar įmanoma, kad komandą paliks dar kuris nors žaidėjas?

– Tikrai ne.

– Kurie žaidėjai, jūsų manymu, perims Š.Vingelio ir V.Sragauskio pelnomus taškus?

– Tai ir Karolis Babkauskas, ir Žygimantas Skučas. Aurimas Birgelis atsigauna, dar yra Taurantas Tamošiūnas, Šarūnas Beniušis. Turim vaikinų. Mes nesam ta komanda, kuri galėtų kviestis krepšininkų iš užsienio. Turim patys užsiauginti žaidėjų. Tai velniškai sunkus darbas. Mūsų ekipoje žaidžia vaikinai, suvažiavę iš įvairių rajonų. Jiems sudaroma galimybė tobulėti ir atsiskleisti.

– Užsiminėt nerimaująs, kad kitą sezoną LKL „LSU-Atleto“ neliks. Tokią galimybė reali?

– Tai ne nuo mūsų priklausys. Tai priklausys nuo LKL vadovybės, nuo to, ar turėsime gerai subalansuotą biudžetą, o ne pažadų krepšelį. Tai bus aišku liepos 1 dieną.

– Įsivaizuokim – jūs liekat paskutiniai. Pagal reglamentą krentat į NKL. Ar „Atletas“ žaistų toje lygoje?

– Manau, kad taip. Mes nesiruošiame pradingti. Šiam komandos pavadinimui – 52 metai. Jeigu ekipos neliktų – būtų tragedija. Perkeltine ar tiesiogine prasme, kaip kam parankiau suprasti. Daugelis šiandien dirbančių trenerių užaugo būtent šioje komandoje. Štai Alytuje dirba Mindaugas Lukošius, kuris buvo „Atleto“ ekipos kapitonu.

Mes prisidedame prie krepšinio plėtros, ir aš tuo labai džiaugiuosi. O kad Lietuvoje sudėtinga su rėmėjais, ne vienas klubas tą junta. Mes gal mažiau turim problemų, negu kitos ekipos. Ir ne dėl to išleidom savo žaidėjus. Išleidom, kad jie turėtų galimybę tobulėti.

– Užsiminėt nenorįs atskleisti visų tų problemų, kurios neleido geriau pasirodyti šiame sezone. Bet kada buvo lūžis? Kada komanda iš tos neblogos tapo ta, kurią visi pradėjo skriausti.

– Apie tai galėsime kalbėti, kai baigsime sezoną.

– Užsiminėt apie pažadų krepšelį ir realų biudžetą. Kaip buvo prieš šį sezoną?

– Pažadų krepšelis buvo prieš pirmą sezoną, jis buvo ir prieš šitą sezoną. Ir mums reikia labai daug pastangų padėti, kad komanda žengtų į priekį.

– Kokią matote sezono pabaigą?

– Į ją žiūriu optimistiškai. Bus, kas laimės čempionatą, bus, kas liks paskutiniai. Jeigu mes nežaisime LKL, ateis kita komanda. Niekas čia nesugrius. Dar kartą pasakysiu – komanda esu patenkintas. Tikrai pavyko suburti gerus vaikinus. Gal kai kurių meistriškumas neatitinka LKL lygio, bet jei nedirbsi – netobulėsi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų