Britai nesutiko priimti mūsų šalies LKL komandų

  • Teksto dydis:

„Apgailestaujame, kad pirmas bandymas buvo nesėkmingas, bet idėjos neatsisakome“, – sakė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinė direktorė Rasa Liuiminienė, komentuodama Didžiosios Britanijos krepšinio federacijos sprendimą.

Šiemet LKL valdybos posėdyje buvo aptartas pasiūlymas kai kurias LKL čempionato rungtynes surengti užsienyje, o Alytaus „Wolves“ komanda jau planavo balandį vieną reguliaraus sezono mačą žaisti Londone.

Tačiau, pagal Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) taisykles, tam, kad tokios rungtynės įvyktų, reikia gauti LKF, priimančiosios šalies krepšinio federacijos ir FIBA pritarimus.

LKL susisiekus su FIBA ir LKF oficialiai pritarus tokiems planams, koją pakišo Didžiosios Britanijos krepšinio federacija, kuri, motyvuodama laiko stoka pasiruošti šiam projektui, nesutiko priimti mūsų šalies komandų.

Nemanome, kad šis projektas niekada nebus įgyvendintas.

„Toliau bendrausime su Didžiosios Britanijos ir kitų šalių federacijomis, jei tokiai idėjai toliau iniciatyvą rodys LKL čempionate rungtyniaujančios komandos“, – pareiškė LKL generalinė direktorė R. Liuimienė.

Rungtynių užsienyje idėją pristatęs klubo „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas teigė, kad klubas pasiruošęs surengti mačą, jei tik tam būtų gautas leidimas.

„Norėjome ir tebenorime surengti pirmas oficialias LKL rungtynes už Lietuvos ribų. Atlikome visus pasiruošimo darbus: suderinome renginį su LKL, LKF, FIBA, mūsų varžovų komandos vadovais, sutarėme su Londono arena, bilietų platintoju, sudarėme planą techniniam įgyvendinimui, kelionei, bilietų prekybai, turinį žiniasklaidai ir socialiniams tinklams keliomis kalbomis, užmezgėme ryšius su bendruomenėmis Anglijoje, – kalbėjo R. Kaukėnas. – Deja, bet paskutinę minutę atsakymas iš Didžiosios Britanijos krepšinio federacijos buvo neigiamas. Vis dėlto nemanome, kad šis projektas niekada nebus įgyvendintas.“

LKL čempionate „Wolves“ ekipa (15 pergalių ir 7 pralaimėjimai) yra trečioje vietoje.

Balandžio mėnesį, kuris būtų tapęs istoriniu LKL metraštyje, numatyti Alytaus atstovų mačai su šiomis komandomis: Jonavos „CBet“, Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, Kėdainių „Nevėžis-Optibet“, Prienų „Labas GAS“, Kauno „Žalgiris“ ir Utenos „Uniclub Casino-Juventus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
teisingai britai padarė.

Gabrieliukas

Gabrieliukas portretas
kaip gali šitaip būti, jei Lietuva-pasaulio bamba

To slava

To slava portretas
Tau chroniškas galvos smegenu- kremlius. Gerk išrašytus vaistus, kaip gydytojas liepe.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių