Į aikštę po motinystės atostogų grįžusi lyderė Kaune neužtruko

Lietuvos Karalienės taurės laimėtojo titulą Kauno „Aistės-LSMU“ klubas gins be Santos Baltkojienės. Likus savaitei iki akistatos su šalies čempione Vilniaus „Kibirkštimi-MRU“ gynėja persikėlė į Latviją.

Ilgametė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės narė S. Baltkojienė į aikštę grįžo po pertraukos, susijusios su šeimos pagausėjimu. Vos prieš keletą savaičių prie Kauno klubo prisijungusi gynėja spėjo sužaisti vieną „Huawei“ Moterų lygos mačą, kuomet akistatoje su Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ klubu per 16 minučių atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir perėmė 1 kamuolį. Kauniečių klubas, kuriam S.Baltkojienė pernai padėjo iškovoti tą pačią Karalienės taurę, buvo pasirengęs neskubinti įvykių ir laukti kol grįžusi gynėja pasieks reikiamą sportinę formą. Tačiau žaidėja sulaukė pasiūlymo iš „Liepaja/LSSS“ ekipos ir nutarė karjerą tęsti kaimyninėje šalyje.

„Kadangi su „Aisčių-LSMU“ klubu buvome sudarę kontraktą su galimybe išvykti į užsienį, gavusi pasiūlymą jį priėmiau, – „Aistėms-LSMU“ sakė S. Baltkojienė. – Kiekvienas renkamės tai, kas mums geriausia, o šiai dienai tai buvo geresnis pasiūlymas. 

Su nauja komanda planuojame rungtyniauti vietiniame čempionate ir Europos moterų krepšinio lygoje, todėl linkiu sau greičiau įgauti tinkamą formą ir parodyti gerus rezultatus.

Taip pat noriu padėkoti „Aistėms-LSMU“, kad priėmė į komandą ir suteikė galimybę atsistatyti po gimdymo. Linkiu didžiausios sėkmės Karalienės taurės finale ir reguliariame sezone. Visada palaikysiu šią komandą, nes tai yra mano miesto klubas.“

Net ir likusios be S. Baltkojienės „aistės“ nusiteikusios kitą šeštadienį Panevėžyje mesti iššūkį šalies čempionato lyderei Vilniaus „Kibirkščiai-MRU“ ir apginti pernai iškovotą titulą.


Šiame straipsnyje: Santa BaltkojienėAistės-LSMU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių