Eurolyga pakvietė J. Plazos kariauną

  • Teksto dydis:

Ateinantį krepšinio sezoną vyrų klubų Eurolygoje rungtyniaus tik viena Lietuvos komanda – Kauno "Žalgiris". Vardinio kvietimo į elitinį turnyrą tikėjęsis Vilniaus "Rytas" varžysis dėl Europos taurės.

Debiutuos "Zenit"

Eurolyga oficialiai patvirtino: vardinis kvietimas į pajėgiausių ekipų varžybas įteiktas Sankt Peterburgo "Zenit", kurį treniruoja buvęs "Žalgirio" strategas Joanas Plaza.

"Zenit" nukonkuravo kitus Rusijos klubus – Kazanės "Unics" ir Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", taip pat į Eurolygą pretendavusius Belgrado "Partizan", Vilniaus "Rytą".

"Pasistengsime, kad mūsų debiutinis sezonas nebūtų paskutinis", – pareiškė Sankt Peterburgo klubo generalinis direktorius Aleksandras Cerkovnas.

Šį sezoną Europos taurės turnyre "Zenit" pateko į "Top 16" etapą (3-ia vieta H grupėje), Rusijos čempionate užėmė ketvirtą vietą (1. Maskvos CSKA. 2. Maskvos srities "Chimki", 3. "Unics"), o Vieningosios lygos turnyro pusfinalio mačą pralaimėjo CSKA (0:3).

Galbūt esu krepšinio romantikas, tačiau visada stengiuosi ne vien laimėti čia ir dabar, bet ir sukurti kai ką ateičiai.

Svarus J.Plazos indėlis

A.Cerkovno nuomone, prie "Zenit" sėkmės itin svariai prisidėjo J.Plaza.

"Mums reikėjo būtent tokio trenerio. Pozityvų rezultatą garantuoja sistema, o ją sukurti reikia laiko ir atitinkamo mechanizmo. Sisteminis J.Plazos požiūris aprėpė viską: ir tai, kas vyksta aikštėje ar komandos drabužinėje, ir tai, kaip dirbame su sirgaliais ar rėmėjais. Per sezoną sulaukėme nemažai kritikos, tačiau atkakliai dirbome ir galiausiai pasiekėme Vieningosios lygos pusfinalį. Tai nebuvo atsitiktinumas", – kalbėjo klubo vadovas.

"Kiek reikia laiko, kad skirtingi žaidėjai taptų komanda? Jeigu dirbčiau Ispanijoje, sakyčiau – mažiausiai dviejų mėnesių. Galbūt esu krepšinio romantikas, tačiau visada stengiuosi ne vien laimėti čia ir dabar, bet ir sukurti kai ką ateičiai. Noriu, kad mano žaidėjai tobulėtų, o tokiais atvejais komandos mechanizmo derinimas – ilgesnis procesas", – svarstė J.Plaza.

Dalysis patirtimi

Kitą savaitę Badalonoje (Ispanija) vyks Eurolygos trenerių tarybos rengiamas seminaras, kuriame pranešimą skaitys ir "Žalgirio" strategas Šarūnas Jasikevičius.

Kaunietis pasidalys mintimis apie varžovų spaudimą visoje aikštėje ir tokio pobūdžio zoninės gynybos įveikimo būdus.

Seminare taip pat pranešimus skaitys Ettore Messina, Xavis Pascualis, Georgias Bartzokas, Pablo Laso, Željko Obradovičius.

"Nuostabu, kad turime organizaciją, kurioje galime spręsti tam tikras problemas. Esu jaunas treneris, taigi neturiu didelės tokių seminarų patirties. Mokysiuosi iš kolegų. Nežinau, ar gali būti geresnis kelias tobulėti jaunam krepšinio specialistui nei teorijos ir praktikos seminarai kartu su E.Messina, Ž.Obradovičiumi ar X.Pascualiu?" – svarstė Š.Jasikevičius.

Eurolygos varžybos prasidės spalį. Europos taurės turnyro burtai bus ištraukti liepos 12-ąją.


Eurolyga

Kauno "Žalgiris" (Lietuva), Maskvos CSKA, Maskvos srities "Chimki" ir Sankt Peterburgo "Zenit" (visi klubai – Rusija), Madrido "Real", "Barcelona", Vitorijos "Baskonia" ir "Valencia" (visi – Ispanija), Tel Avivo "Maccabi" (Izraelis), Stambulo "Fenerbahce" ir "Anadolu Efes" (abu – Turkija), Milano "AX Armani Olimpia" (Italija), Atėnų "Panathinaikos" ir Pirėjo "Olympiakos" (abu – Graikija), Miuncheno "Bayern" ir Berlyno ALBA (abu – Vokietija), Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Belgrado "Crvena Zvezda" (Serbija).

Europos taurė

"AS Monaco", "Nanterre 92" ir Limožo CSP (visi – Prancūzija), Gdynės "Asseco" (Lenkija), Podgoricos "Buducnost" (Juodkalnija), Liublianos "Olimpija" (Slovėnija), Stambulo "Darussafaka", Bursos "Tofas" ir Stambulo "Galatasaray" (visi – Turkija), Badalonos "Joventut", Malagos "Unicaja" ir "MoraBanc Andorra" (visi – Ispanija), Trento "Dolomiti Energia", Brešijos "Germani Leonessa", Bolonijos "Virtus" ir Venecijos "Umana Reyer" (visi – Italija), Oldenburgo "EWE Baskets" ir Ulmo "Ratiopharm" (abu – Vokietija), Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" ir Kazanės "Unics" (abu – Rusija), Rišon Leziono "Maccabi" (Izraelis), Belgrado "Partizan" (Serbija), Patrų "Promitheas" (Graikija), Vilniaus "Rytas" (Lietuva).


Šiame straipsnyje: Joanas PlazakrepšinisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių