Eurolyga paskelbė taisyklių pasikeitimus

  • Teksto dydis:

Naujojo sezono startą pasitinkanti Eurolyga paskelbė taisyklių pakeitimus, kurie galios ir Europos taurės turnyre. Pokyčiai apima keturis aspektus.

Jei likus dviem minutėms iki ketvirtojo kėlinio ar pratęsimo pabaigos bus fiksuojama pražanga prieš kamuolį išsimetančią komandą, puolančiai ekipai bus skirtas vienas baudos metimas ir ji išsaugos ataką.

Nuo šiol treneriai bet kuriuo rungtynių metu galės naudotis „Iššūkio taisykle“ ir prašyti teisėjų peržiūros, kurios panaudojimas apibrėžiamas 16 situacijų.

Pavyzdžiui, užribio, besileidžiančio kamuolio numušimo, lanko sujudinimo, pražangų gynyboje puslankyje po krepšiu išsiaiškinimas ir kt.

Strategams palikta teisė į vieną peržiūrą per rungtynes.

Likus dviem minutėms ketvirtajame kėlinyje ar pratęsime, kai buvo pelnyti taškai, užfiksuota pražanga ar taisyklių pažeidimas baudos aikštelėje, komanda po minutės pertraukėlės galės pasirinkti, iš kur nori išsimesti kamuolį – varžovų ar savoje aikštelės pusėje, arčiausiai vietos, kur sustojo žaidimas.

Prie viso to, teisėjams uždegta žalia šviesa bet kuriuo mačo metu stabdyti rungtynes ir peržiūrėti bet kokį galimą pavojingą atvejį tarp žaidėjų ar ant suolų sėdinčių asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių