Klaidos žinutė

User error: Failed to connect to memcache server: 127.0.0.1:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /home/www.diena.lt/public_html/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).

„FIBA Europe“ pristatė savo planus

  • Teksto dydis:

Tarptautinės krepšinio federacijos FIBA Europos padalinys antradienį pristatė savo planus nacionalinių federacijų generaliniams sekretoriams. Tarp jų buvo ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„Aptariamų temų ratas buvo platus – nuo Europos klubinių varžybų reformos iki jaunųjų krepšininkų bei teisėjų ugdymo. Buvo pristatyta nauja arbitrų licencijavimo sistema ir jaunimo programų finansavimas”, – sakė M. Špokas.

„FIBA Europe” generalinis sekretorius Kamilas Novakas pristatė nacionalinių federacijų atstovams naujausią informaciją apie Europos klubų varžybas, 2017 ir 2019 m. Europos krepšinio čempionatus.

„Iš esmės buvo pateikta informaciją, kurią jau žinojome ir kuria esame pasidaliję su Lietuvos krepšinio bendruomene. Beveik tuo pat metu už uždarų durų vyko FIBA ir Eurolygos atstovų susitikimas. Tačiau ir pasibaigus mūsų susirinkimui dar neturėjome iš ten jokių naujienų”, – sakė M. Špokas.

Pasak jo, iki šios savaitės pabaigos LKF lauks, ar FIBA dar pateiks paklausimą dėl papildomos informacijos, susijusios su Lietuvos klubų planais dalyvauti bendrovės „European Commercial Assets” (Eurolygos) rengiamose Europos taurės varžybose.

Be kita ko, generalinių sekretorių susirinkime buvo daug kalbama apie žaidėjų bei teisėjų draudimą nuo traumų FIBA Čempionų lygoje, naują Jaunimo ugdymo fondą ir investicijas į jaunus arbitrus.

„Šios programos aktualios ir Lietuvai. Svarbu, kad FIBA kreipia vis didesnį dėmesį į jaunimo ugdymą ir didina tiesioginę finansinę paramą”, – sakė M. Špokas.

FIBA lėšomis iš dalies dvejus metus finansuojamas LKF projektas „Talentų U15 karta”, kuriai tarptautinė krepšinio federacija per metus skirdavo 25 tūkst. eurų.

„Dabar, jei jaunimo projektas yra aktualus ir įdomus, galima per metus gauti iki 40 tūkst. eurų pridedant 30 proc. savo lėšų. Stengsimės, kad mūsų jaunimo projektai ir toliau gautų FIBA paramą, kurtų pridėtinę vertę”, – sakė M. Špokas.

Pasak jo, susirinkimo metu taip pat buvo akcentuota jaunųjų krepšinio arbitrų ugdymo programa, kuriai tarptautinė krepšinio federacija skirs įvairiapusę paramą.

„Manau, tai puiki iniciatyva, kuria galės pasinaudoti ir perspektyvūs jauni Lietuvos krepšinio teisėjai. Jie turės galimybę dalyvauti įvairiuose seminaruose ir tobulinimosi programose”, – sakė LKF generalinis sekretorius.

„FIBA Europe” atstovai taip pat apžvelgė 2017 m. varžybų kalendorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių