Grįžimą į „Neptūną“ motyvavęs D. Adomaitis: Klaipėda yra verta kautis dėl trofėjų

  • Teksto dydis:

Dainius Adomaitis pergalingai pradėjo antrąjį karjeros etapą Klaipėdos „Neptūno“ klube.

Jo auklėtiniai Kėdainiuose 88:83 laimėjo prieš vietos „Nevėžį-Optibet“ ir pasiekė ketvirtą pergalę per paskutiniąsias penkerias rungtynes.

Strategas spaudos konferencijoje tryško pakilia nuotaika po sugrįžimo rungtynių ir gyrė „Neptūno“ žaidėjus už pademonstruotą darbą.

„Mintys – labai geros, kadangi vyrai treniruotėse dvi dienas dirbo tikrai pavyzdingai, – spaudos konferencijoje kalbą pradėjo Adomaitis. – Prieš rungtynes buvo didžiausia baimė dėl trečiojo kėlinio pabaigos ir ketvirtojo kėlinio pradžios. Ar tas darbas treniruotėse ir nuovargis nepersiduos. Deja, tai įvyko. Negali tenkinti klaidų kiekis.

Turime išmokti, jeigu pirmaujame 15 taškų, turime geriau kontroliuoti savo žaidimą, priešininką ir saugesniu atstumu užbaigti rungtynes. Kai ateini į komandą sezono viduryje, nori padaryti daug dalykų, laiko yra mažai, žaidėjai yra žaidę daug minučių, turime nemažai veteranų.

Sunku, bet pasiruošimas buvo sėkmingas. Nori tik pagirti vyrus, kaip jie puolime dalinosi kamuoliu. Buvo tikrai gerai, ko ir norime – papildomų perdavimų. Norėjome išnaudoti aukštaūgius, pelnėme daug taškų iš tų situacijų, kaip norėjome juos išnaudoti. Aišku, pagrindinis dalykas – jų darbas puolime po krepšiu.“

– Kiek komandos komplektacija atitinka jūsų žaidimo viziją?

– Dar sunku pasakyti kažką konkrečiai. Esame sutarę su vadovais, jog man reikia pačiupinėti žaidėjus. Yra tokių, kuriuos žinau labai gerai ir man nėra klausimų dėl jų. Kai kuriose pozicijose yra klausimų ir manau, kad per kokias dvi savaites gausime atsakymus, ar mums reikės ieškoti pastiprinimo.

– Kokį įspūdį palieka Isaacas Bontonas?

– Mane tenkina jo darbas. Jis dirba gerai, pasilieka papildomam darbui ir po treniruočių. Reikia suprasti, kad tai – jaunas žaidėjas, kurio pagrindinė problema yra nesupratimas, kiek Europos krepšinyje yra svarbios detalės. Šiandien matėte, kaip 3-4 kartus T.J. Starksas numušė nuo užtvaros, kurį mes traktavome kaip ne metiką ir kad einame per užtvaros apačią. O Starksas pramušė jį ir įmetė taškus iš po krepšio. Tai – detalės, kurios yra be galo svarbios. Mes suprantame, jog reikalinga adaptacija, bet jis turi daryti pažangą.

– Kokius pokyčius pamatėte grįžęs į „Neptūną“?

– Yra dalis žmonių, kurie dirbo ir tada, kai buvau komandoje. Gera matyti juos. Yra žaidėjų, su kuriais teko dirbti ir rinktinėje. Pats klubas akcentuoja finansinę drausmę. Man patinka, jog yra aiškiai pasakoma, ką mes galime ir ko negalime. Yra gera komunikacija su klubo vadovybe. Visada tikėjau ir dabar tikiu, todėl ir sugrįžau, jog Klaipėda yra verta turėti komandą, kuri kautųsi dėl žaidimo finale ar, pavyzdžiui, dėl trofėjų tokie turnyre kaip KMT. Miestas turi didelį potencialą. Jeigu klubas taip žygiuos į priekį, manau, toks tikslas ir turėtų būti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių