Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunųjų žalgiriečių tikslas – finalas

2015-01-16 11:59
Tomo Raginos nuotr.

2012-aisiais ir 2014-aisiais Kaune įvykusius jaunimo Eurolygos atrankos turnyrus laimėjusi "Žalgirio" pamaina mėgins tai padaryti trečią kartą.

Treneris Tomas Masiulis – tokių turnyrų ekspertas: 39-erių kaunietis savo auklėtiniams per Eurolygos atrankos varžybas diriguos jau ketvirtą kartą ir trečią – "Žalgirio" arenoje.

Šį kartą jaunieji žalgiriečiai varžysis A grupėje su Prahos "USK Future Stars", Paryžiaus INSEP ir Miuncheno "Bayern" krepšininkais. Į finalą pateks A ir B grupių nugalėtojai, o lemiamą dvikovą laimėjusi komanda užsitikrins kelialapį į gegužės mėnesį Madride (Ispanija) vyksiantį finalo turnyrą.

– Treneri, "Žalgirio" varžovai A grupėje neatrodo tokie grėsmingi kaip B grupės sudėtis. Ar iš tiesų burtai jums pasisekė? – paklausėme T.Masiulio.

– Apie varžovus, jų žaidėjus žinome nedaug, bet ir čekai, ir prancūzai skiria didelį dėmesį jaunimo krepšiniui. Praha neturi savo komandos suaugusiųjų Eurolygoje, bet Čekijos atstovai – jaunimo Eurolygos senbuviai. Ne veltui pas juos kasmet atsiranda vis naujų talentų, o ir komanda būna pajėgi. Tarkime, pernai su jais kautis mums buvo labai nelengva. Paryžiaus INSEP taip pat garsėja išugdytais talentais. Jų sporto internate užaugo tokios žvaigždės kaip Tony Parkeris ir Borisas Diaw. Matyt, ir šį kartą pas mus atvyks gabiausi Prancūzijos jaunieji krepšininkai.

– Koks žalgiriečių tikslas?

– Lengva nebus, bet tradiciją reikia tęsti – stengsimės vėl būti pirmi. Du kartus laimėjome, tad iš mūsų laukiama ir trečios pergalės. Kita vertus, savo pajėgumą reikės įrodinėti ne žodžiais, o aikštėje. Juolab kad ir šių varžybų sistema – negailestinga: bent vienai dvikovai nesusikaupsi, paslysi ir su finalu teks atsisveikinti. Šanso pasitaisyti niekas nesuteiks.

– Ar šiam turnyrui subūrėte pajėgiausius žaidėjus?

– Pusę komandos sudaro "Žalgirio" dubleriai. Prisidėjo Arvydo Sabonio krepšinio centro auklėtiniai, du vaikinai atvyko iš Klaipėdos. Žalgiriečiai, kartu rungtyniaujantys Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate, yra susižaidę, sunkiau bus naujokams. Tačiau per treniruotes jie nuoširdžiai dirbo, stengėsi greičiau pritapti.
Rengdamiesi Eurolygai darbą derinome su intensyviu mūsų tvarkaraščiu NKL čempionate ir LKF taurės turnyre. Norėdami atlikti užsibrėžtus planus, buvome susirinkę ir prieš šventes.

– Martynas Echodas, Laurynas Birutis, Martynas Varnas jau žino pergalių jaunimo Eurolygoje skonį, o pastarasis gynėjas pernai buvo pripažintas naudingiausiu atrankos turnyro žaidėju. Ar jie bus "Žalgirio" lyderiai?

– Jie jau užgrūdinti tokiose kovose, tad natūralu, kad jausis drąsiau. Kita vertus, ir varžovų dėmesio jiems teks daugiau. Tad stengsimės nebūti priklausomi vien nuo šių krepšininkų, remsimės komandiniu žaidimu. Didele paspirtimi turėtų tapti Laurynas Beliauskas, sezoną pradėjęs Klaipėdos "Neptūne", dabar rungtyniaujantis NKL. Mano sūnus? Taip, komandai atstovaus ir mano sūnus Gytis, bet jis metais jaunesnis nei kiti vaikinai.

"Žalgirio" jaunimas

Gynėjai: Laurynas Beliauskas (Klaipėda, ūgis 188 cm), Matas Andriuškevičius (Klaipėda, 187 cm), Eimantas Stankevičius (A.Sabonio KC, 185 cm), Arnoldas Kulboka ("Žalgiris", 202 cm), Justas Klimavičius ("Žalgiris", 195 cm), Martynas Varnas ("Žalgiris", 196 cm).

Puolėjai: Augustas Žilinskas (A.Sabonio KC, 196 cm), Mykolas Dieninis (A.Sabonio KC, 202 cm), Gytis Masiulis ("Žalgiris", 202 cm), Martynas Echodas ("Žalgiris", 204 cm).

Vidurio puolėjai: Tadas Kararinas (Vilnius, 206 cm), Laurynas Birutis ("Žalgiris", 211 cm).

A grupė

Miuncheno "Bayern" (Vokietija), Paryžiaus INSEP (Prancūzija), Prahos "USK Future Stars" (Čekija), Kauno "Žalgiris" (Lietuva).

B grupė

Maskvos CSKA (Rusija), Stambulo "Fenerbahce Ulker" (Turkija), Vilniaus "Lietuvos rytas" (Lietuva), Rygos VEF (Latvija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų