K. McCullumo baudų metimai išplėšė „Rytui“ pergalę prieš panevėžiečius

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ (18-5) šeštadienio vakarą pasiekė dramatišką pergalę pernykščio „Betsafe-LKL“ finalo pakartojime.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose 92:91 (13:25, 27:15, 30:28, 22:23) pranoko Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (15-9) ir užsitikrino tarpusavio pranašumą reguliariajame sezone.

Vilniečiams tai buvo trečioji pergalė iš eilės, tuo tarpu panevėžiečiams tai buvo pirmoji nesėkmė po penkių laimėjimų iš eilės.

Visą mačą itin dažnai keitėsi pirmaujančios komandos, o likus vos keliolikai sekundžių panevėžiečiai pirmavo trimis taškais (91:88), tačiau G. Orelikas gavo nesportinę pražangą, dvi baudas realizavo Kendale'as McCullumas ir vilniečiai turėjo progą paskutinei atakai. K. McCullumas paskutinę sekundę išprovokavo pražangą ir vėl stojo prie baudų metimo linijos. Amerikietis įmetė abu metimus, panevėžiečiai po minutės pertraukėlės nesugebėjo per 0,8 sekundės suregzti rezultatyvaus išpuolio ir šeimininkai triumfavo.

„Ryto“ gretose lyderiavo priekinės linijos žaidėjai – po 17 taškų pelnė Gytis Radzevičius (27 naud. bal.) ir Martynas Echodas (19 naud. bal.).

„7bet-Lietkabelio“ vedliai buvo perimetro žaidėjai – Jamelas Morrisas (26 tšk., 3/6 trit., 24 naud. bal.) ir Kristianas Kullamae (23 tšk., 5/9 trit., 17 naud. bal.). Gediminas Orelikas taip pat buvo itin naudingas – 14 taškų (4/8 trit.), 6 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 21 naudingumo balas.

Panevėžiečiai rungtyniavo be Gyorgy Golomano, vilniečiai savo gretose neturėjo Tomo Lekūno.

„Rytas“: Martynas Echodas ir Gytis Radzevičius po 17, Marcusas Fosteris 16, Evaldas Kairys ir Kendale'as McCullumas po 12, Margiris Normantas 9, Elvaras Fridrikssonas 6.

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 26, Kristianas Kullamae 23, Gediminas Orelikas 14, Nikola Popovičius 9, Vytenis Lipkevičius ir Paulius Murauskas po 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Aš Panevėžio komandai labiau simpatizuoju nei ,,Žalgiriui,, jų žaidimas žymiai gražesnis akiai , beeet kaip galima per 50 sekundžių iššvaistyti šešių taškų persvarą , tai reikia dar sugebėti , gaila , kad tokiais momentais daromos vaikiškos klaidos , tai ir akmuo į Čanako daržą .

Manekenas

Manekenas portretas
Anträ kartä šiame sezone, teisėjai ,Ryto ir Lietkabelio susitikimuose, apvagia panevėžiečius

Fuuui

Fuuui portretas
Už ausų ištempta pergalė.Pavyko teisėjams
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių