Pereiti į pagrindinį turinį

Kaunietės favoritėms parodė nagus

2015-02-17 19:38
Lino Šilkaičio (LMKL) nuotr.

Kaip diena ir naktis. Taip permainingai Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) rungtynėse Kaune pasirodė „Aisčių-LSU-Paradis“ ekipa. Nepaisant bangavimo kaunietės iki paskutinių akimirkų priešinosi čempionato favoritėms „Utenos“ krepšininkėms.

Tragiškas pasirodymas trečiajame kėlinyje ir galingas žaidimas ketvirtajame. Ričardo Maceinos auklėtinės antradienio LMKL dvikovoje su uteniškėmis parodė du priešingus savo veidus. Pakiliai rungtynes A.Sabonio sporto centro salėje pradėjusios šeimininkės iškart perspėjo – lengvos pergalės čempionato lyderės gali nesitikėti. Jos pirmajame kėlinyje pirmavo 13:6, 20:18. Tarsi išsigandę to ką nuveikė, antrajame ketvirtyje kaunietės sustojo. Agresyviau gintis ir greitų atakų seriją pažėrusi „Utena“ ne tik rezultatą išlygino, bet ir triuškinamai laimėjo kėlinį, pačios įmesdamos 24 taškus, o varžovėms leidusios sukrapštyti vos 4.

Kur kas didesnį biudžetą turinti ir pajėgiausias Lietuvos krepšininkes surinkusi „Utena“ pranašumą išlaikė ir 3-ajame kėlinyje. Treneris Alfredas Vainauskas nusprendė, kad mūšis baigtas ir paskutiniam ketvirčiui išleido mažiau rungtyniaujančias žaidėjas. Šeimininkės netruko tuo pasinaudoti. Laura Svarytė sėkmingai atakavo iš po krepšio, Laura Želnytė smeigė du tritaškius iš eilės, spurtą palaikė Jolanta Marmienė bei Neringa Skadaitė ir „Aistės“ ištirpdė 20-ies taškų pranašumą iki vienženklio.

Vis dėlto viešnios pasinaudojo ūgio pranašumu – „Utenai“ atstovaujanti kaunietė Kristina Alminaitė dominavo po krepšiais, puolėja Eglė Šulčiūtė ir gynėja Rima Valentienė taikliai šaudė iš toli ir garantavo pergalę 72:61.

Iškovojusios 23-ąjį laimėjimą ir patyrusios vos vieną nesėkmę uteniškės užsitikrino reguliariojo čempionato nugalėtojų poziciją.

„Aistėms-LSU-Paradis“ daugiausia taškų pelnė: L.Svarytė 14, J.Marmienė (7 atkov. kam., 4 rezult. perd.) ir N.Skadaitė (6 atkov. kam.) po 13.
„Utena“: H.Mershon ir K.Alminaitė po 13, R.Valentienė 12, E.Šulčiūtė 10.

Kaunietės su 14 pergalių ir 10 pralaimėjimų liko 3-ojoje vietoje. 2-ąją išsaugojo Marijampolės „Sūduva“ (18 pergalių ir 6 pralaimėjimai) svečiuose 79:70 po atkaklios kovos pranokusi visas 24 rungtynes pralaimėjusį Šiaulių „Šiaulių-Universitetą“.

Kita Kauno regiono atstovė – Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ antradienį įsirašė 11-ąjį laimėjimą, išvykoje 75:54 (18:18, 20:8, 23:15, 14:13) įveikdama Vilniaus „Jaunųjų talentų“ (5 ir 19) klubą. Garliaviškės liko 6-oje pozicijoje.

„Hoptrans-Sirenoms“ daugiausia taškų pelnė: K.Balčiūnaitė (11 atkov. kam.) 16, R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė 15, A.Baronėnaitė 14, G.Jasiunskaitė 10.
„Jaunieji talentams“: G.Meškonytė 20, L.Jurčiūtė 12.

Netrukus „Hoptrans-Sirenų“ laukia atsakingas išbandymas. Lino Šalkaus auklėtinės ateinantį sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje kovos dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro bronzos medalių. Joms iššūkį mes Klaipėdos „Fortūna“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų