Kauno „Žalgiris“ atsisveikino su M. Varnu ir D. Sabeckiu

  • Teksto dydis:

Vasaros darbus tęsianti Kauno „Žalgirio“ komanda pasinaudojo sutartyse numatyta teise nutraukti bendradarbiavimą su kauniečiais 22 metų Martynu Varnu ir 26-erių Donatu Sabeckiu.

M.Varno kelias į „Žalgirį“ buvo tradicinis. Talentingasis lietuvis pirmuosius žingsnius žengė „Žalgirio“ jaunimo sistemoje, vėliau bandė įsitvirtinti pagrindinėje komandoje, tačiau to nepadaręs vis buvo skolinamas kitoms Lietuvos komandoms.

Paskutinį sezoną atletiškasis puolėjas praleido Kėdainių „Nevėžyje“ ir „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, žaisdamas po 22 minutes, pelnydavo po 7,4 taško ir atkovodavo po 2,8 atšokusio kamuolio.

Tuo tarpu netikėtai krepšinio padangėje iškilęs D.Sabeckis prie Lietuvos čempionų šeimos prisijungė tik praėjusią vasarą, sudarydamas vienerių metų kontraktą su galimybe jį pratęsti dar metams.

Visgi, vos tik prasidėjus praėjusiam sezonui gynėjas buvo paskolintas FIBA Čempionų lygoje rungtyniaujančiai Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komandai.

Europoje kaunietis „MHP Riesen“ komandai rinkdavo po 6,3 taško, po 3,3 atkovoto kamuolio bei po 1,8 rezultatyvaus perdavimo per 19 minučių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių