Kitas NBA sezonas gali startuoti nuo Kalėdų

  • Teksto dydis:

Sustabdytas NBA sezonas gali visiškai pertvarkyti 2020-2021 metų sezono tvarkaraštį, mano NBA komisaras Adamas Silveris.

Lygos vadovo buvo pasiteirauta, ar šiuo metu sustabdytas čempionatas turės daug įtakos kitam sezonui, pavyzdžiui, ar lyga gali startuoti tik nuo Kalėdų, o sezonas truktų nuo gruodžio mėnesio iki rugpjūčio.

„Galbūt. Tai yra dalykai, apie kuriuos mes visada kalbame. Tradiciniai pokalbiai su televizijomis nuo mano atėjimo į NBA iki dabar labai pasikeitė ir šiuo metu patogiausias laikas televizijoms yra visai kitoks, nes žmonės galimybę žiūrėti televiziją turi visur“, – interviu su ESPN žurnaliste Rachel Nichols sakė A. Silveris.

NBA vadovas ir toliau laikosi pozicijos, jog šį sezoną būtina pratęsti. Visgi veikiausiai tai įvyktų ne anksčiau birželio, o ir esant reikalui sezonas galėtų vykti visą vasarą, iki pat rugpjūčio mėnesio.

A. Silveris pateikė sąlygas, kuriomis būtų galima pratęsti sezoną.

„Žvelgiu į tris skirtingus dalykus. Pirma – kada galėsime pratęsti čempionatą žinodami, kad rungtynes galės stebėti 19 tūkst. žiūrovų? Antra – ar mes turėtume sezoną pratęsti be sirgalių ir ką tai reikštų? Turėtume iš gydytojų ir sveikatos apsaugos oficialių darbuotojų gauti informaciją, kad rungtyniauti su sirgaliais yra saugu. Trečiąjį dalyką nagrinėjame šiuo metu. Turime ištirti, ar krepšininkams bus tinkamos sąlygos dalyvauti rungtynėse ir žaisti vienas prieš kitą? Ar galėsime jiems atlikti testus, karantinuoti ir izoliuoti, o po to leisti žaisti vienas prieš kitą?“ – kalbėjo A. Silveris.

Kaip teigė lygos vadovas, lygoje dirba apie 55 tūkst. žmonių, įskaitant darbuotojus 29 arenose. A. Silveris kelia klausimus, kaip NBA gali atkurti ekonomiką ir kokį vaidmenį šioje situacijoje lyga turėtų užimti.

„Galbūt mums reikės tai daryti palaipsniui, o pirmasis žingsnis nebūtų rungtyniavimas arenose su tūkstančiais žiūrovų. Visada sakiau, kad 99 procentai žmonių mus seka žiniasklaidos priemonėse ir tik mažytė dalis ateina į arenas. Galbūt su naujausiomis technologijomis atrasime būdų, kaip sirgaliai galėtų virtualiai reaguoti į žaidimo epizodus ir kelti triukšmą arenoje“, – idėją pristatė A. Silveris.

Lygos vadovas atskleidė, kad jau aštuoniuose NBA klubuose koronaviruso tyrimai buvo atlikti visiems darbuotojams, taip pat ištirti visi individualūs atvejai, kuomet klubų nariams pasireikšdavo simptomai.

Šiuo metu septyniems krepšininkams yra nustatytas koronavirusas: Jutos „Jazz“ krepšininkams Rudy Gobertui ir Donovanui Mitchellui, Detroito „Pistons“ puolėjui Christianui Woodui ir keturiems Bruklino „Nets“ žaidėjams, tarp kurių – ir Kevinas Durantas.

Anot A. Silverio, nė vienas iš jų nepajuto rimtų sveikatos problemų.

NBA JAV sulaukė daug kritikos dėl to, kad lygos krepšininkai vienas po kito yra operatyviai testuojami, o kiti šalyje gyvenantys žmonės negauna testų. Anot A. Silverio, lyga tiesiog laikėsi nurodymų.

„Akivaizdu, kad esminė problema – neturime pakankamai testų. Mes tiesiog laikėmės sveikatos apsaugos darbuotojų rekomendacijų. Praėjusią savaitę Oklahomoje Jutos „Jazz“ neprašė testų. To reikalavo Oklahomos sveikatos darbuotojai, kurie prieš paaiškėjant rezultatams komandai keturias valandas neleido palikti rūbinės. Jie turėjo dėvėti kaukes ir būti rūbinėje. Tai buvo pirmasis atvejis. Po to gavome rekomendacijas tirti tas komandas, kurios buvo neseniai rungtyniavusios su „Jazz“, o taip ratas išsiplėtė. Tiesiog laikėmės nurodymų“, – teisinosi lygos vadovas.

A. Silveris nesutiko aptarti varianto, ar tokiu atveju, jeigu lyga negalėtų pratęsti šio sezono, būtų paskelbti nugalėtojai ir individualių apdovanojimų laimėtojai.

„Aš to dar nepasiekiau. Mes tai išspręsime. Tikiuosi, kad aš nepasiekiau to taško, kai jau turėtume tai spręsti“, – sakė A. Silveris.

NBA sezonas yra sustabdytas nuo kovo 12-osios dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių