Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje – nesunki ŠU pergalė

2008-10-28 13:55
Klaipėdoje – nesunki ŠU pergalė
Klaipėdoje – nesunki ŠU pergalė

Trečią pergalę penktose LSKL-os varžybose iškovojo Šiaulių universitetas (ŠU), kuris išvykoje netikėtai lengvai rezultatu 62:75 (17:11, 17:21, 9:25, 19:18) nugalėjo Klaipėdos universiteto (KU) komandą. Svečiai į Klaipėdą atvyko savo gretose turėdami vos vieną iš trijų LKL-os krepšininkų - L.Lukoševičių. Šeimininkai rėmėsi V.Petkumi ir R.Trakimu, kurie gina ir Klaipėdos „Neptūno" garbę.

Rungtynių pradžioje į priekį išsiveržė šiauliečiai, kurie pirmavo 7:4, tačiau netrukus, po V.Chodosovskio metimo, rezultatas jau 9:7 KU naudai. Pirmojo kėlinio pabaigoje aktyviau rungtyniavę klaipėdiečiai po kelių varžovų klaidų įgijo šešių taškų pranašumą - 17:11.

Po M.Valaičio dvitaškio KU pirmavo jau 19:11. Šiauliečiai netrukus atsakė dviem taikliais metimais ir po G.Jakšto tritaškio sumažino atsilikimą iki trijų taškų. Netrukus abu baudos metimus pataikė L.Lukoševičius ir skirtumas sumažėjo iki minimumo, o po dar dviejų G.Jakšto taškų šiauliečiai spurtavo 9:0 ir 19:20 jau priekyje ŠU.

KU gretose aikštelėje pasirodė R.Trakimas ir šeimininkai atsakė penkiais sausais taškais. Klaipėdiečiai netrukus du kartus neleistinai sustabdė A.Gurklį ir pastarasis pelnęs penkis taškus iš eilės išlygino rezultatą 27:27, iki antrojo kėlinio pabaigos likus trims su puse minutės. Kėlinuko pabaigą sėkmingiau sužaidė šeimininkai, kurie prieš didžiąją pertrauką įgijo dviejų taškų persvarą - 34:32.

Trečiojo ketvirčio pradžioje ŠU per tris minutes pelnė penkiolika taškų, po M.Valaičio techninės pražangos spurtavo 15:2 - 36:47. Įsižaidę šiauliečiai ir toliau lengvai rinko taškus. Po L.Lukoševičiaus ir V.Grigaičio tritaškių, skirtumas pasiekė septyniolikos taškų ribą. Trečiajame ketvirtyje šiauliečių krepšys buvo lyg užrištas ir klaipėdiečiai per dešimt minučių tepelnė devynis taškus ir po trijų ketvirčių atsiliko 43:57.

Paskutiniojo ketvirčio pradžioje po dviejų iš eilės KU krepšininko D.Vaitelio tritaškių, skirtumas sumažėjo iki 49:61, tačiau netrukus ŠU vėl susigrąžino 16-os taškų persvarą. Vos vieną įžaidėją šiose rungtynėse turėję klaipėdiečiai rungtynių pabaigoje sumažino atsilikimą, tačiau pralaimėjo rezultatu 62:75.

„Panašu, jog krepšininkai atėjo į rungtynes ne žaisti, o pasilinksminti. Jei taip ir toliau bus žiūrima į krepšinį, gal geriau leisti žaisti tiems, kurie veržiasi į aikštelę, o ne tiems, kurie dabar aikštelėje krečia cirkus. Varžovai atvažiavo rimtai nusiteikę, laimėjo ir važiuoja patenkinti namo. O mes apsijuokėme ir tiek" - karčių žodžių auklėtiniams negailėjo KU vyriausiasis treneris Mindaugas Mockus.

„Netikėtai lengvai laimėjome trečiąjį ketvirtį, po kuro ir paaiškėjo rungtynių likimas. Nelengva buvo mums, nes krepšininkai pavargę, tačiau varžovai žaidė dar prasčiau nei mes" -  tvirtino ŠU strategas Arūnas Kačerauskas.

KU: R.Žilevičius 16 (9 atk. kam.), M.Valaitis, D.Vaitelis (12 atk. kam.) po 10, V.Petkus 8.

ŠU: A.Gurklys 17 (12 atk. kam.),  G.Jakštas, L.Lukoševičius, V.Grigaitis, A.Kvedaravičius po 14.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų