Klaipėdos „Neptūną“ papildė dar vienas legionierius

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūną“ papildė dar vienas legionierius – prie komandos prisijungė amerikietis Austinas Wiley, su kuriuo pasirašyta vienerių metų sutartis.

Žaisdamas mokykloje, A. Wiley buvo vertinamas kaip vienas perspektyviausių savo kartos žaidėjų, o po mokyklos jis pasirinko atstovauti Auburno universitetą. „Tigers“ komandoje Austinas praleido 4 metus, nuo 2016 iki 2020.

Praėjusiame 2021/2022 m. sezone amerikietis žaidė antrajame Vokietijos divizione, Tryro „Gladiators“ klube, kuriame pelnydavo po 13,3 taško ir atkovodavo po 10,9 kamuolio per rungtynes.

„Austinas yra toks žaidėjas, kurio mes ieškojome: galingų fizinių duomenų atletas, turintis tvirtą kūną, – teigė „Neptūno“ sporto direktorius Dainius Vaitelis. – Jis pasižymi gera kova dėl atšokusių kamuolių, taip pat gerai blokuoja varžovų metimus. Prieš kelias dienas mes jį buvome pasikvietę medicininei apžiūrai, kurią jis sėkmingai praėjo. Džiaugiamės Austino prisijungimu prie komandos“.

Austinas yra kilęs iš krepšininkų šeimos. Abu tėvai atstovavo ta patį Auburno universitetą, o jo mama, Victoria Elaine Orr – buvusi olimpietė. 1992 m. ji kartu su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) moterų krepšinio rinktine iškovojo bronzos medalius Barselonos olimpinėse žaidynėse.

2016 m. A. Willey atstovavo JAV U17 rinktinę, su kuria laimėjo aukso medalius pasaulio čempionate Ispanijoje.

2017 m. legionierius taip pat žaidė už JAV U19 rinktinę ir laimėjo bronzos medalius. Tame čempionate jis buvo vienintelis žaidėjas vidutiniškai rinkęs po dvigubą dublį per rungtynes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių