Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšininkės sieks pirmo metų trofėjaus

2024-03-06 05:21

Karalienės taurės turnyre dalyvausiančios moterų krepšinio komandos generalinę repeticiją surengė Lietuvos ir Baltijos lygose.

Varžovės: „SMART WAY Karalienės taurės“ pusfinalyje „Aistės-LSMU“ (baltos spalvos apranga) išmėgins jėgas su Lietuvos čempionato lydere LCC TU komanda.
Varžovės: „SMART WAY Karalienės taurės“ pusfinalyje „Aistės-LSMU“ (baltos spalvos apranga) išmėgins jėgas su Lietuvos čempionato lydere LCC TU komanda. / Regimanto Zakšensko nuotr.

Įrašė tritaškių rekordą

„SMART WAY Karalienės taurės“ varžybos vyks kovo 9–10 d. Vilniuje, „Jeep“ arenoje.

Pusfinalio rungtynes žais Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto (TU) ir Kauno „Aisčių-LSMU“ ekipos, Vilniaus „Kibirkšties“ ir Klaipėdos „Neptūno-Amberton“ krepšininkės.

Abi uostamiesčio komandos ir „Kibirkštis“ ketverto turnyrą pasitinka pakilesnės nuotaikos nei kaunietės.

LCC TU atstovės Baltijos lygos čempionate 87:64 nugalėjo „Šiaulių-Vilmers“, „Neptūno-Amberton“ žaidėjos Lietuvos lygos A divizione 84:60 – „Panevėžį“, o vilnietės savo aikštėje 81:57 – „Aistes-LSMU“.

„Neptūno-Amberton“ krepšininkės per dvikovą su panevėžietėmis pataikė 16 tritaškių (iš 35), tai šio sezono rekordas.

Arčiausiai – ketvirtfinalis

Lietuvos lygos A diviziono reguliarųjį sezoną sėkmingiausiai užbaigė LCC TU komanda (18 pergalių, 2 pralaimėjimai).

Karalienės taurės turnyre – dvi Klaipėdos komandos, Kauno ir Vilniaus krepšininkės.

Toliau rikiuojasi „Neptūnas-Amberton“ (15-5), „Kibirkštis“ (12-7, tačiau vilnietėms dar liko sužaisti mačą su panevėžietėmis), „Šiauliai-Vilmers“ (7-13), „Aistės-LSMU“ (6-14) ir „Panevėžys“ (1-18).

LCC TU ir „Neptūno-Amberton“ ekipos iškart pateko į šalies čempionato pusfinalį, o Vilniaus, Šiaulių, Kauno ir Panevėžio klubai varžysis ketvirtfinalyje („Kibirkštis“ – su „Panevėžiu“, „Šiauliai-Vilmers“ – su „Aistėmis-LSMU“).

Pusfinalyje bus kovojama iki dviejų pergalių, didžiajame ir mažajame finaluose – iki trijų.

Varžysis snaiperės

„SMART WAY Karalienės taurės“ varžybų programoje numatytas „Nostra snaiperės“ konkursas, kurio prizų fondas – 3 333 eurai.

Tritaškius mėtys iš viso dešimt krepšininkių. Trys taikliausios buvo atrinktos pagal geriausią tolimų metimų pataikymo procentą A divizione: tai Eglė Zabotkaitė („Kibirkštis“), Cassidy Mihalko („Šiauliai-Vilmers“) ir Viktorija Balaban („Neptūnas-Amberton“).

Konkurse dalyvaus ir taikliausia Moksleivių krepšinio lygos (MKL) žaidėja šešiolikmetė marijampolietė Rosita Rusovičiūtė.

Moterų krepšinio lygos prezidentas Arvydas Klovas atskleidė pagrindinio trofėjaus – Karalienės taurės – istoriją.

„Kaune, Krepšinio namuose, pamačiau lentynoje įdomią taurę. Ją 2016-aisiais įsteigė mūsų žymios krepšininkės Jūratė Daktaraitė ir Angelė Rupšienė. Tais laikais ši taurė buvo tarptautinio turnyro dalis, vėliau užsimiršo. Restauracija nebuvo lengva, todėl ši taurė svarbi ne tik istoriškai svarbi, bet ir kaip meno kūrinys“, – sakė A. Klovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų