Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio talentų kovos – su A. Gudaičiu

2015-07-18 19:18
DMN inf.

Aštuntasis „Sprite” talentų kovų turnyras šeštadienį startavo Vilniuje atkakliomis dvikovomis, puikiu oru, nuotaika ir žaidimais su kandidatu į Lietuvos vyrų rinktinę Artūru Gudaičiu. 200 jaunųjų krepšininkų išsiaiškino, kurie 24 vyks į finalą ir kausis dėl pagrindinių prizų.

“Labai smagu, kad turnyrą pradėjome būtent taip. Manau, kad dalyviams, jų tėveliams, giminėms ir tiesiog praeiviams patiko sportinės aistros, vedėjo Simo Stankaus pokštai ir galimybė pažaisti prieš Lietuvos rinktinės narį – Artūrą Gudaitį”, – sakė vienas turnyro organizatorių Martynas Račkauskas.

“Sprite” krepšinio dvikovos Gedimino prospekte prasidėjo 10 val. ir su nedidelėmis pertraukomis tęsėsi septynias valandas. Vienos tokios pertraukos metu turnyrą aplankė A.Gudaitis, kuris ateinantį sezoną rungtyniaus būtent Vilniuje – “Lietuvos ryto” krepšinio klube. Su juo “Radiocentro” laidų vedėjas S.Stankus surengė du improvizuotus žaidimus.

Vieno žaidimo metu po simbolinį prizą gavo dvylika savanorių, kurie sugebėjo įveikti gana aktyvią A.Gudaičio gynybą. Kitas žaidimas sukėlė ypač didelį šurmulį, nes ne tik reikėjo pataikyti nuo baudos per iškeltas 208 cm ūgio milžino rankas, bet ir dėl prizo. Nugalėtojai atiteko specialiai šįmet akcijai “Laimėk kamuolį, perduok kamuolį” sukurtas ypatingo dizaino krepšinio kamuolys su A.Gudaičio autografu.

Puikus oras – puiki galimybė parodyti ir stilingus akinius nuo saulės. Ypač, kai rungtyniaujama su Lietuvos vyrų rinktinės nariu.

Tuo tarpu dėl vertingų prizų ir pagrindinio apdovanojimo – beveik 5000 eurų krepšinio stipendijos – šįmet kovoja trijų amžiaus grupių vaikinai ir merginos: gimę 1998—1999, 2000—2001 ir 2002—2003 metais.

Pirmosios “Sprite” talentų kovos startavo 2008 m. ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje “Sprite” krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Pagrindinis “Sprite” talentų kovų prizas – 4950 Eurų vertės vienerių metų krepšinio talento stipendija. Finalo laimėtojams, užėmusiems pirmąją vietą kiekvienoje amžiaus grupėje (ir vaikinų, ir merginų) bus skirta kelionė į 2015 m. Europos vyrų krepšinio čempionato finalines rungtynes (po vieną kiekvienam laimėtojui), „Sprite Talentų kovos 2015“ taurės, Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ekipiruotės komplektas, bilietai į pasirinktas kontrolines Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Lietuvoje 2015 m.

Kelionė į Europos krepšinio čempionato finalą laukia ir dėjimų konkurso nugalėtojo. Jis bus renkamas balsuojant internete ir paaiškės finalinės dėjimų serijos metu per tarptautinį krepšinio turnyrą “Huawei Cup 2015” Kaune rugpjūčio 17 d.

Po Vilniaus turnyras dar keliaus į Klaipėdą, Palangą, Alytų ir Kauną (finalas). Dalyviai raginami registruotis puslapyje www.sprite.lt savo regione kuo greičiau, nes dalyvių skaičius yra ribotas.

Vilniaus turnyro nugalėtojai, patekę į finalą Kaune:

MERGINOS

Gimusios 1998–1999 m.

Merginos 1998

Raminta Šakickaitė

Austėja Brazdonytė

Paulina Lukoševičiūtė

Karolina Pupelytė

Gimusios 2000–2001 m.

Merginos 2000

Kristina Masionytė

Justina Miknaitė

Ugnė Skupeikaitė

Kamilė Žiedynė

Gimusios 2002–2003 m.

Merginos 2003

Audronė Zdanevičiūtė

Ugnė Mikštaitė

Urtė Tatarūnaitė

Kamilė Salickaitė

VAIKINAI

Gimę 1998–1999 m.

Vaikinai 1998

Domantas Jasionis

Justinas Sakalauskas

Mantas Čebatorius

Karolis Maleronka

Gimę 2000 – 2001 m.

Vaikinai 2000

Tautvydas Kupstas

Gytis Asačiovas

Domantas Vilys

Dominykas Drazdas

Gimę 2002 – 2003 m.

Vaikinai 2002

Julius Petraitis

Julius Kalindra

Adomas Linartas

Ignotas Ražanas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų