Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietuvos ryto“ direktorius: stebuklas neįvyks

B.Barausko/BFL nuotr.

Prieš 14 metų Eurolygos čempionu tapęs Dainius Adomaitis šią savaitę debiutuos šiame turnyre būdamas vyriausiuoju treneriu.

Dėl prastų rezultatų Vilniaus Lietuvos rytui atsisveikinus su vokiečiu Dirku Bauermannu, laikinai Lietuvos vicečempionus treniruos 39 metų buvęs krepšininkas.

„Per trumpą laiką pakeisti komandos neįmanoma. Visi suprantame – stebuklas neįvyks, bet kažkas turėtų pasikeisti. Negalima sužaisti 3-4 kėlinio taip beviltiškai kelias rungtynes iš eilės. Kartoju, stebuklo nesitikime“, – teigia „Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys.

Dirkas Bauermannas atleistas po septynių iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje. „Lietuvos ryto“ krepšininkai nebeturi galimybių patekti į Top-16 etapą ir likusias dvejas turnyro rungtynes žais dėl garbės.

Ar per abi dvikovas Vilniaus krepšininkams vadovaus D. Adomaitis, direktorius neatskleidžia.

„Mes sakome, kad ieškome trenerio, paskelbėme, kad D. Adomaitis dirbs laikinai, negalime pasakyti, kiek užtruks naujo trenerio paieška, ir kad Dainius nebus iki sezono pabaigos“, – sako M. Purlys.

Jei „Lietuvos rytas“ naujo trenerio neras iki Kalėdų, prieš didžiąsias šventes D. Adomaitis turės galimybę varžytis su buvusiu komandos draugu Sauliumi Štombergu. Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse bronzą iškovojusių krepšininkų akistata įvyktų per „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynes gruodžio 22 dieną.

„Kai žaidėme kartu „Žalgiryje“, apie tai tikrai negalvojome, bet kai susitikdavome vasarą, baigę žaisti, įvairiausių būdavo minčių ir pasijuokdavome iš situacijų“, – apie S. Štombergą pasakoja D. Adomaitis.

Iki Lietuvos grandų dvikovos Vilniaus komanda turės sužaisti trejas rungtynes, iš kurių dvejos – išvykoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų