LKF prezidento kandidatūrą svarstantis R. Kaukėnas: tai pozicija, kuri turėtų suvienyti visuomenę

  • Teksto dydis:

LKL TV laidoje „Krepšinis su Rimvydu Valatka“ apsilankė vienas geriausių praėjusių dešimtmečių Lietuvos krepšininkų.

„Suunto 7“ – sportui ir gyvenimui pristato pokalbį su Rimantu Kaukėnu.

Pokalbio pradžioje R. Valatka pašnekovo paklausė apie jo pravardės „Rokis“ kilmę.

„Pravardžių buvo daug, – prisiminė R. Kaukėnas. – Buvo ir „Mažas“, ir „Varikliukas“. „Rokis“ buvo Amerikoj prilipusi pravardė iš filmo „Rocky“. Jis niekada nepasiduodavo. Aš būdavau tas, kuris krisdavo ant parketo, tai galbūt užkliuvo komandos draugams. Man tai buvo komplimentas.“

R. Kaukėnas profesionaliame krepšinyje užsibuvo net iki 40-ies metų. Visgi ilgame krepšininko kelyje pasitaikė ir sunkių traumų, kurios tik dar labiau užgrūdino.

„Galbūt pasisekė tame, kad buvo puiki komanda, kuri padėjo reabilituotis. Aš esu tas žmogus, kuris nori padaryti maksimumą ir galbūt perlenkiu lazdą dažnai. Bet aš įsitikinęs, kad tai man padeda išmokti viską geriau ir įsigilinti į proceso esmę. Kreipiau dėmesį į kiekvieną detalę, o detalių, treniruočių, darbo derinys suėjo į tai, kad atsistačiau per rekordinį laiką“, – kalbėjo buvęs žaidėjas.

Šiuo metu R. Kaukėnas užsiima socialine veikla – yra įkūręs R. Kaukėno paramos grupę, kuri rūpinasi vėžiu sergančiais vaikais. Ši veikla padėjo R. Kaukėnui atrasti save po krepšininko karjeros.

„Adrenalino labai trūksta. Jį pakeičiu veikla, stengiuosi visur dalyvauti, mokytis. Tas labdaros fondas man yra kaip išsigelbėjimas. Mes turime tiek darbo, tiek veiklos ir ji yra neatlygintina. Tu darai ne sau, kažkam kitam ir norint kažką gerai padaryti, turi mokytis kiekvieną kartą.

Kadangi mūsų veikla plati, aprėpianti renginius, akcijas, turi įsigilinti į mediciną, vadybą, marketingą. Nesame tokie, kurie gali turėti didžiulę komandą, dėl to svarbu išmokti patiems, o tai užtrunka laiko, užpildo dienotvarkę“, – apie savo kasdienybę pasakojo laidos svečias.

Galiausiai R. Kaukėnas buvo paklaustas ir apie artėjančius Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rinkimus – ar ruošiasi juose dalyvauti.

„Kol kas tai yra atviras klausimas, galbūt tai būtų labai įdomu, bet aš nenorėčiau eiti į tokią poziciją, kuri sukeltų pykčių, prarasčiau draugus, nes tai yra svarbiausia gyvenime. Tam, kad eitum į LKF, turi įvertinti visus pliusus ir minusus.

Iš esmės, tai yra ugdymo pozicija, labai susijusi su sunkiu darbu. Turi pasišvęsti padėti Lietuvos krepšiniui augti ir ugdyti jaunimą. Tai poziciją, kuri turėtų suvienyti Lietuvos krepšinio visuomenę. Jei to padaryti negalėčiau, manau, to neverta daryti, nes visų indėlio labai reikia, absoliučiai visų“, – kandidatavimo galimybę pakomentavo R. Kaukėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių