Pereiti į pagrindinį turinį

M. Nicola: neturime teisės neįvertinti "Neptūno"

Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / A.Ufarto/BFL nuotr.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Marcelo Nicola prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalį su Klaipėdos „Neptūnu“ buvo itin susikaupęs. Nors šiandien strategas mini savo 44-ąjį gimtadienį, visos argentiniečio mintys sutelktos tik ties artėjančiomis rungtynėmis. Anot jo, pagrindinės komandos užduotys – sulaikyti varžovų snaiperius ir neleisti jiems rengti greitų atakų.

„Pasirengimas pusfinaliui vyksta pilnu pajėgumu. Iki ketvirtadienio mačo dar turime keletą dienų, todėl manau, kad mačui ir visai serijai būsime pasirengę optimaliai, – atviros treniruotės metu žurnalistams sakė Nicola. – Mes neturime teisės neįvertinti varžovų. Nors jie pastaruoju metu ir buvo įkritę į duobelę, formos kritimų per ilgą sezoną neišvengia jokia komanda. Esu įsitikinęs, kad „Neptūno“ forma pusfinalyje taip pat bus puiki.“

Nicola teigimu, raktu į pergalę pusfinalyje turėtų tapti gynyba.

„Svarbiausias darbas – sustabdyti klaipėdiečių snaiperius. Jie remiasi tolimais metimais, mėgsta greitas atakas, žaibiškai pereina į puolimą. Tai – pagrindiniai mūsų pasitarimų ir darbo treniruotėse akcentai“, – tvirtino argentinietis.

Nors pusfinalyje „Lietuvos rytui“ jau galės padėti dar savaitgalį negalavęs ir ligoninėje gulėjęs Mike'as Moseris bei kiti aukštaūgiai, vilniečių treniruotėje šiandien dalyvavo ir puolėjas Antanas Udras, šį sezoną žaidęs NKL lygoje – Vilniaus „Perlo-MRU“ ekipoje.

„Antaną pasikvietėme, kadangi turėjome nemažai traumelių ir negalėjomės treniruotis pilna sudėtimi. Jis mums padėjo palaikyti energiją ir intensyvumą treniruočių metu. Jis tikrai daug kuo pagelbėjo komandai ir toliau treniruojasi kartu“, – sakė Nicola.

Paklaustas, kokią pusfinalio serijos baigtį prognozuotų, vilniečių treneris purtė galvą.

„Aš negalvoju apie galutinę baigtį. Nei apie rezultatą 3-0, nei apie 5-0, nei apie 5-1. Aš galvoju tik apie ketvirtadienio mačą, o kai jis baigsis, mąstysiu apie kitą žingsnį, – aiškino Nicola. – Tai – pusfinalio etapas, kuriame lengva nebus niekam. Ketvirtfinalyje kovodami su „Šiauliais“ taip pat turėjome padirbėti. Gerą trenerį ir sudėtį turintys šiauliečiai nenorėjo mums nusileisti, „Neptūnas“ – ne išimtis. Todėl kažkokių prognozių ar vertinimų aš nedarau.“

Pirmąsias pusfinalio serijos rungtynes su „Neptūnu“ Vilniaus komanda pradės ketvirtadienį, 18.30 val. „Lietuvos ryto“ arenoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų