Pereiti į pagrindinį turinį

M. Purlys: „Lietuvos rytas“ vis dar dairosi pastiprinimo

V.Skaraičio/BFL nuotr.

Pajėgaus vidurio puolėjo neturintis Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas ir toliau akylai stebi žaidėjų rinką. Nors laikas spaudžia, per likusias kovo mėnesio dienas komanda vis dar tikisi surasti pastiprinimą, padėsiantį užkamšyti baudos aikštelėje žiojinčias spragas.

„Lietuvos krepšinio lygoje žaidėjus registruoti galima iki kovo 31 d., todėl vis dar aktyviai dirbame. Finansai ir ribota žaidėjų pasiūla apkarpo galimybes, tačiau teigti, jog sezoną komanda užbaigs dabartinės sudėties, dar tikrai negalima“, – kalbėdamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“, sakė „Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys.

Nors VTB Vieningosios lygos čempionate naujokas žaisti nebegalėtų, pasak vieno iš klubo vadovų, aukštaūgis reikalingas kovoms vietiniame fronte.

– Po paskutinių Europos taurės rungtynių su „Crvena Zvezda“ prabėgo jau beveik dvi savaitės, todėl nesėkmės priežastis klubo viduje tikrai spėjote išanalizuoti. Kaip įvertinote komandos pasirodymą europinėse varžybose?

– Vien patekimas į pagrindinį Eurolygos varžybų etapą yra geras pasiekimas. Laimėjome kvalifikacinį turnyrą ir buvome labai patenkinti. Deja, reguliariajame sezone iškovojome tik vieną pergalę, o tai jau yra šioks toks nusivylimas. Lygiai taip, kaip ir Europos taurės varžybos. Taip, šis turnyras yra sustiprėjęs, nes net 8 komandos atkeliavo iš Eurolygos, o su viena jų mums teko susidurti jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape, tačiau aš manau, jog mes galėjome nugalėti „Crvena Zvezda“. Kaip daugelis pastebėjo, koją pakišo aukštaūgių trūkumas – tikro vidurio puolėjo stoka. Varžovai tuo labai sėkmingai pasinaudojo ir minimalia persvara pranoko mus.

– Tarpsezoniu komanda sudarė sutartį su graiku Andreasu Glyniadakiu, tačiau prastas jo žaidimas tiesiog šokiravo krepšinio gerbėjus. Turbūt drąsiai galima teigti, jog graiko įsigijimas buvo rimta ekipos formavimo klaida?

– Be jokios abejonės. Jis visiškai nepateisino mūsų vilčių. Iš šio aukštaūgio tikėjomės kur kas daugiau pagalbos, todėl sezono viduryje nebeliko nieko kito, kaip tik atsisveikinti.

– Vokietis Dirkas Bauermannas ne kartą skundėsi, jog komanda žaidžia pernelyg dažnai – krepšininkai nespėja pailsėti, nes nuolat keliauja ir neturi laiko treniruotėms. Kokia jūsų nuomonė šiuo klausimu?

– Visuomet galima suversti kaltę rungtynių skaičiui, o greičiausiai pasiteisinimai randami tada, kai komanda pralaimi. Taip, rungtynių skaičius nebuvo mažas, kelionės vargino, tačiau tai yra sportininko profesionalo gyvenimas. Už tai krepšininkai gauna pinigus, todėl tokia situacija nieko neturėtų stebinti. Turime atidirbti ir sirgaliams, ir rėmėjams, kuriems rungtynių skaičius taip pat yra svarbus.

– Sezonui jau įsibėgėjus trenerį Bauermanną poste pakeitė Aleksandaras Petrovičius. Ar toks sprendimas pasiteisino?

– Kol kas sunku kažką konstatuoti. Palaukime LKF taurės, LKL finalų, o tada viskas bus aiškiau. Faktas yra toks, kad jam pavyko pakeisti komandos veidą. Treneris „sulipo“ su kolektyvu, pagerėjo nuotaika, bendra atmosfera tapo kur kas pozityvesnė.

– LKL vadovybė planuoja, jog 2014/2015 m. reguliariajame sezone visos komandos žais keturis ratus – išlygos nebebus daromos. Kaip „Lietuvos rytas“ žiūri į tokį variantą?

– Per paskutinį mes posėdį sakėme, jog iki sezono pabaigos neturėsime jokios aiškios pozicijos. Kai visi turnyrai jau bus finišavę, įvertinsime pliusus ir minusus bei pareikšime oficialią nuomonę.

– Tačiau tokiai idėjai pernelyg neprieštaraujate?

– Nereikia bėgti įvykiams už akių. Faktas yra vienas: jeigu žaisime keturis ratus, suderinti LKL lygą su VTB čempionatu bus labai sudėtinga. Tai jau bus pasirinkimo dalykas. Palaukime ir pažiūrėsime.

– Kokie tikslai komandai keliami šio sezono Vieningosios lygos čempionate?

– Norime patekti į pusfinalį – toks rezultatas mus tenkintų. Ketvirtfinalyje teks kautis arba su Sankt Peterburgo „Spartak“, arba su Liubercų „Triumph“. Abi komandos stiprios, tačiau privalome nugalėti.

– Pro akis neprasprūsta kritusi Zabiano Dowdello forma. Vos tik atvykęs į komandą jis žaidė kur kas energingiau, tačiau pastaruoju metu amerikiečiui lyg ir trūksta motyvacijos.

– Galbūt jam nesiseka išreikšti save. Dowdellas jau parodė, kad gali žaisti, todėl aš tikiu, jog treneris suras krepšininkui tinkamą vietą. Nebūtinai įžaidėjo pozicijoje – jis gali rungtyniauti ir „antru“, ir „trečiu“ numeriu. Manau, jog Zabianas dar nustebins.

– Eimantas Bendžius aikštėje pasirodo kur kas rečiau, nei praėjusiais metais. Kodėl treneris nepasitiki snaiperiu?

– Jam sutrukdė sezono pradžioje patirta gana rimta trauma. Vėliau atėjo naujas treneris, kuris žaidėju kol kas iš tikrųjų nelabai pasitiki. Bet klube mes kalbame, kad Eimantas yra tas žmogus, kuris tikrai gali žaisti, ir jis pats puikiai žino, jog gali tai daryti. Palaukime – gal jis taps tuo slaptuoju ginklu, kaip buvo ir pernai. Norėčiau pažymėti, kad iš jaunų žaidėjų maloniai stebina Paulius Dambrauskas – išnuomotas „Dzūkijos“ komandai jis tapo vienu iš jos lyderių. Dovydas Redikas „Pieno žvaigždėse“ taip pat startavo neblogai, tačiau ilgainiui žaidimas ėmė banguoti. Stebime situaciją.

– Ar jus apskritai tenkina komandos pasirodymas šį sezoną?

– Pradžia buvo tikrai gera, bet po to komanda įsmuko į duobę, o vieninteliu šviesuliuku tapo puikiai sužaistos rungtynės su „Žalgiriu“ (gruodžio 22 d. LKL rungtynes Vilniuje šeimininkai laimėjo 90:58, – aut. past.). Vėliau Europos taurėje buvo ir labai sėkmingų, ir itin nevykusių mačų. Komanda važinėja tarsi amerikietiškais kalneliais – vis dar mėginame atrasti savo ritmą, trūksta stabilumo. Į daug klausimų atsakys LKF finalo ketverto varžybos Panevėžyje.

– Lažybų tarpininkai „Lietuvos rytą“ laiko pagrindiniu pretendentu laimėti LKF taurę. Ar formalus favoritų vardas nesutrukdys?

– Nesvarbu, kas ką prognozuoja – viską reikės įrodyti aikštėje. Tai, kad gruodį sutriuškinome „Žalgirį“, dabar nieko nebereiškia. Visų pirma, reikia įveikti pusfinalio etapą, kur mūsų laukia „Neptūnas“. Tai yra vadinamoji namų komanda, tačiau jeigu jų snaiperiams sekasi, varžovams iškyla problemų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų