NBA klubas nusigręžė nuo J. Valančiūno

Jonas Valančiūnas nesureikšmino sprendimo neskirti jam Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempiono žiedo, o Domantas Sabonis kalbas apie savo negalavimus paneigė aikštėje per varžybas.

Išvyko į Memfį

"Toronto Raptors" klubas, kuriam nuo 2012-ųjų iki šių metų vasario atstovavo Jonas Valančiūnas, nusprendė neskirti lietuviui NBA čempiono žiedo.

Jų negaus ir kiti buvę Toronto komandos žaidėjai: Delonas Wrightas ir Calvinas Andre Milesas.

"Toronto Raptors" krepšininkai NBA čempionate triumfavo šiemet birželio 13-ąją, tačiau jų gretose jau nebuvo nei J.Valančiūno, nei D.Wrighto ir C.A.Mileso – jie vasarį buvo išmainyti į Marcą Gasolį iš "Memphis Grizzlies".

Vis dėlto tikėtasi, kad Toronto klubas pagerbs ir prie pergalingo sezono prisidėjusius, nors jo kartu nebaigusius žaidėjus.

Viskas gerai?

"Sprendimas buvo nelengvas, tačiau, manau, įprastas NBA lygai, – sakė "Toronto Raptors" generalinis direktorius Bobby Websteris. – Kalbėjomės ir su kitomis komandomis, atrodo, kad buvo tik vienas atvejis, kai buvusiam žaidėjui pasiūlė čempiono žiedą – tai buvo Andersonas Varejao iš "Golden State Warriors".

"Jie pasirinko būtent tokį sprendimą, tad viskas gerai, tiesa? Aš dabar galvoju apie "Grizzlies". Gerai?", – lengvai ironizuodamas Kanados klubo pasirinkimą komentavo J.Valančiūnas.

Krepšinio apžvalgininkai ir sirgaliai pasidalijo į skirtingas stovyklas. Vieni tvirtino, kad "Toronto Raptors" strategai pasielgė teisingai, nes J.Valančiūnas, D.Wrightas ir C.A.Milesas – jau konkurentų gretose, tegul siekia NBA trofėjų su savo dabartinėmis ekipomis.

Kitų nuomone, lietuvis buvo ištikimas Torontui, labiau nei kai kurie žaidėjai, gavę čempionų žiedus, prisidėjo prie klubo žygio į NBA viršūnę, o į Memfį išvyko ne savo noru.

Pagerino rekordą

Prieš D.Sabonio atstovaujamos "Indiana Pacers" komandos rungtynes su "Brooklyn Nets" ekipa buvo pranešimų, esą lietuvį kamuoja klubo skausmai, todėl jis greičiausiai nežais.

Tačiau Domantas žengė į aikštę ir svariai prisidėjo prie aštuntosios "Indiana Pacers" pergalės NBA čempionate – pelnė 16 taškų, aštuoniolika kartų atkovojo kamuolį (tai – naujas jo karjeros NBA rekordas), atliko tris rezultatyvius perdavimus, o Bruklino atstovai buvo parklupdyti 115:86 (18:17, 41:17, 25:33, 31:18).

"Nieko baisaus, žaisti galima", – lakoniškai savo savijautą apibūdino D.Sabonis.

"Indiana Pacers" (8 pergalės ir 6 pralaimėjimai) Rytų konferencijoje užima šeštąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių