Nusivylęs „Ryto“ vairininkas: patys save užliūliavome

„Ne pats geriausias mūsų pasirodymas. Pralaimėjome atletiškumu, momentais norėjome laimėti po vieną. Dėl to nenusipelnėme pergalės“, - pripažino Giedrius Žibėnas. Jo diriguojami Vilniaus „Ryto“ krepšininkai neapgynė savo tvirtovės LKL-"Betsafe" akistatoje su Kauno „Žalgiriu“.

„Du kėlinius pravaikščiojome, o kad laimėtume prieš „Žalgirį“, reikia palaikyti didesnį tempą“, - pripažino jis.

Tiesa, G.Žibėnas teigė nemanąs, jog jo auklėtinius kiek užliūliavo pastarosios „Žalgirio“ nesėkmės Eurolygoje. Jo nuomone, vilniečiams gal kiek per didelio pasitikėjimo įkvėpė 14-os pergalių iš eilės serija. Tiesa, treneris pabrėžė, kad kaunantis su „Žalgiriu“, tokių nuotaikų negali būti

„Gal labiau mes patys save užsiliūliavome. Išlepinome savo sirgalius, kad turime laimėti viską. Pastebėjome, kad ir treniruotėse nepadarome to, ką turėtume. Bet praėjusią savaitę padirbėjome tikrai gerai ir buvome pasiruošę akistatai. Tad turime vyriškai nesėkmę priimti vyriškai“, - dėstė G.Žibėnas.

Pasiteiravus, kodėl taip prastai sužaidė vienas komandos lyderių Gytis Radzevičius, kuris taškų nepelnė, treneris pabrėžė, kad netik taškai lemia žaidėjo indėlį į rezultatą, bet ir nusiteikimas.

„Į tokias dvikovas reikia ateiti pasiruošus mentališkai. Šiandien prieš dvikovą sakėme, kad „Žalgiris“ turi tokius žaidėjus kaip E.Ulanovas ir L.Lekavičius. Ir jie įrodė. Pas mus galbūt tokio žaidėjo ir pritrūko“, - sakė jis.

Būtent L.Lekavičius žudė vilniečius trečiajame kėlinyje, o E.Ulanovas – ketvirtajame. Paklaustas, kodėl nepavyko prieš juos apsiginti, G.Žibėnas pabrėžė auklėtinių klaidas leidžiant „Žalgirio“ lyderiams veržtis į jų stipriąsias puses, atakuoti stipriąja ranka.

„Jeigu mes prasileidžiame L.Lekavičių ir E.Ulanovą į kairę pusę, tai gero nesitikėkime. Prie to pridėjus tai, kad realiai viską prametėme, tai jeigu būtume ištempę tokias rungtynes, būtų buvę šiek tiek neteisinga. Tikiuosi, kad šis lengvas sukrėtimas mums visiems nutiko labai laiku“, - aiškino G.Žibėnas.

„Ryto“ treneris akcentavo tai, kad akistata su „Žalgiriu“ bus toli gražu ne vienintelis tokios svarbos mačas per artimiausią mėnesį, nes vilniečių laukia svarbūs mūšiai FIBA Čempionų lygoje.

„Visą mėnesį turėsime tokias rungtynes. Visos artėjančios penkerios rungtynės bus tokios. Turime žengti žingsnį į priekį. Pirmiausia mentališkai“, - kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis tam kleizai

kaunietis tam kleizai portretas
tai prisisnekejai, ko pas teisejus duru nespardei

Na

Na portretas
Tokia realybė. Sveikinimai Žalgiriui!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių