Pasiruošimą sezonui „Šiauliai“ baigė pergale

  • Teksto dydis:

Pasiruošimą naujajam „Betsafe-LKL“ sezonui „Šiauliai“ užbaigė pergalingai. R.Sargūno taurės varžybų mažajame finale geltonieji 84:71 (31:14, 23:17, 19:17, 11:23) įveikė Uogrės „Ogre“ (Latvija), atsirevanšuodami už pralaimėjimą pasiruošimo ciklo pradžioje, ir iškovojo trečiąją vietą.

Leidę varžovams pirmauti tik pačioje mačo pradžioje (0:4), „Šiauliai“ netruko persverti rezultatą ir užtikrintai kontroliavo žaidimą, iš žaidimo atakuodami 61 proc. taiklumu, ir dar pirmajame kėlinyje susikrovė solidų pranašumą po atkarpos, per kurią be atsako įmetė 14 taškų.

Nors latviams pavyko sustyguoti savo žaidimą, skirtumas toliau augo, kol, sužaidus tris minutes trečiajame kėlinyje, komandas skyrė jau 30 taškų (63:33). Vis tik, „Ogre“ ekipa rankų nenuleido ir, pasinaudojusi šiauliečių atsipalaidavimu, ėmė mažinti atsilikimą.

Paskutiniame ketvirtyje jau Latvijos ekipa sužaidė labai sėkmingą atkarpą ir sumažino atsilikimą iki 14 taškų (81:67). Rusenusias varžovų viltis išsigelbėti tolimu metimu užgesino Martynas Varnas.

„Šiauliai“: Elvaras Fridrikssonas 15 (8 rez. perd., 20 n.b.), Martynas Varnas, Andy Van Vlietas ir Ryanas Andersonas (10 atk. kam.) – po 13, Denisas Krestininas (8 atk. kam.) ir Aurimas Urbonas po 9, Justas Furmanavičius 7, Paulius Danusevičius 3, Sethas LeDay 2. Ernestas Jonkus nepasižymėjo, Šarūnas Valunta, Rokas Ulvydas ir Jonas Paukštė aikštėje nepasirodė. Eimantas Stankevičius nebuvo registruotas dėl traumos.

Iki šios pergalės šiauliečiai pralaimėjo šešerias rungtynes pasiruošimo sezonui cikle: 77:99 pralaimėta Kamensko „Prometey“ (Ukraina), 87:94 – Uogrės „Ogre“ (Latvija) ekipai, 78:85 – Kėdainių „Nevėžiui“, 93:99 ir 61:88 – „Juventus“ ir 66:84 – Klaipėdos „Neptūnui“.

Naująjį „Betsafe-LKL“ sezoną „Šiauliai“ pradės rugsėjo 20 d., kai Kaune susitiks su vietos „Žalgiriu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
nu bet ir apsišiko Ulvydas su tuo dopingu ir amerikoj su grasinimais, susišiko karjerą konkrečiai, bet dabar aišku iš kur tas jo agresyvumas - steroidus rijo

Burokas

Burokas portretas
sekmes Siauliai!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių