Perspėjimas baskams: išmušė revanšo valanda

Alexas Perezas patyliukais mėtė kamuolį į "Žalgirio" arenos krepšį, nenorėdamas sudrumsti tylos, nes Šarūnas Jasikevičius greta dalijo interviu. Tačiau šįvakar ir žalgiriečiai nusiteikę patriukšmauti: pirmas Eurolygos sezono mūšis – su Vitorijos "Baskonia" kariauna.

Nesėkmių serija užsitęsė

Vakar, per vieną paskutinių treniruočių prieš Eurolygos turnyro pradžią, A.Perezas ir jo komandos draugai dėliojo paskutinius akcentus prieš mačą su varžovais iš Ispanijos. Kad penktadienio vakaras bus itin karštas, neabejoja nei žalgiriečiai, nei jų strategas.

Baskai kauniečiams sugadino praeito sezono atidarymo šventę, kai iš Kauno išsivežė pergalę 87:79. Nepavyko "Žalgiriui" pernai atsirevanšuoti ir Vitorijoje (73:80). Tarpusavio akistatų su Vitorijos ekipa serijoje kauniečiai skaičiuoja jau keturis pralaimėjimus iš eilės, o pastarąjį kartą Vitorijos ekipą jie buvo įveikę prieš pustrečių metų.

Nepaisant nepalankios statistikos, "Žalgirio" treneris nemano, kad šis priešininkas – išskirtinis.

"Nemanau, kad jie neparankūs varžovai. Kartais viskas susideda iš daugybės įvairių dalykų. Žinoma, jau būtų malonu juos nugalėti", – pripažino Š.Jasikevičius.

Atvyko be snaiperio

Treneriui antrino ir Edgaras Ulanovas.

"Pastaraisiais metais tai buvo tikrai neparanki komanda, bet ir joje įvyko pokyčių, ir pas mus. Dabar galvoti, kad tai vėlgi neparankus oponentas, tikrai nereikėtų. Šiemet bus nauja istorija", – svarstė puolėjas.

"Baskonia" vakar į Kauną atskrido be vieno lyderių Jaysono Grangerio. Dėl Achilo traumos net pusmečiui iškritęs Italijos pilietybę turintis urugvajietis taikliais tritaškiais paskandino "Žalgirį" per praeito sezono atidarymo mačą.

Š.Jasikevičius atkreipė dėmesį į kitus baskų ginklus.

"Jie žaidžia taip pat, kaip visada. Labai svarbus jų greitas puolimas, tritaškiai. Tiek Tornikės Šengelijos, tiek Pierria Henry, tiek Shavono Shieldso puolimas – vienas pagrindinių faktorių. Ar jie surinks, kaip sakoma, savo taškus? Manau, kad mes turime daugiau šansų žaisdami pozicinį krepšinį", – analizavo Šaras.

Lietuvoje su tokiu greitu krepšiniu, kaip žaidžia "Baskonia", mes nesusiduriame.

Stabdys greitą puolimą

E.Ulanovas taip pat akcentavo greitą baskų žaidimą.

"Varžovas rimtas, kuris ir su "Barcelona" žaidė pratęsimą (savaitgalį "Baskonia" nusileido katalonams Ispanijos čempionate 87:95 – aut. past.). Kai kurias tų rungtynių atkarpas Vitorijos komanda žaidė gerą, greitą krepšinį. Mes Lietuvoje su tokiu greitu krepšiniu nesusiduriame, tad pirmos Eurolygos rungtynės ir parodys mūsų tikrąjį pajėgumą šiuo metu", – pripažino puolėjas.

Vienas pagrindinių "Baskonia" vasaros pirkinių – naudingiausias Europos taurės žaidėjas P.Henry, pelnęs vidutiniškai po 10,4 taško, atlikęs po 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkęs po 14,2 naudingumo balo. Šis amerikietis anksčiau domino ir "Žalgirį", tačiau Š.Jasikevičius pabrėžė: Kauno klubo akiratyje – nuolat krūva pavardžių, todėl šis susidomėjimas nebuvo išskirtinis.


Vitorijos "Baskonia"

Ajdinas Penava  Bosnija/Hercegovina  vidurio puolėjas  206 cm

Luca Vildoza  Argentina  gynėjas  190 cm

Miguelis Gonzalezas  Ispanija  gynėjas  201 cm

Jaysonas Grangeris  Urugvajus/Italija  gynėjas  188 cm

Pierria Henry  JAV  gynėjas  196 cm

Mattas Janningas  JAV  gynėjas  193 cm

Ilimane Diopas  Senegalas  vidurio puolėjas  210 cm

Youssoupha Fallas Senegalas  vidurio puolėjas  223 cm

Nikas Stauskas Kanada  gynėjas  198 cm

Tornikė Šengelija  Sakartvelas  puolėjas  208 cm

Patricio Garino  Argentina  puolėjas  201 cm

Shavonas Shieldsas  JAV  puolėjas  201 cm

Achille Polonara  Italija  puolėjas  203 cm

Michaelis Ericas  Nigerija  vidurio puolėjas  211 cm

Vyriausiasis treneris Velimiras Perasovičius (Kroatija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Atvyksta pas mus žaidėjai iš Amerikos [ ir pietų, ir šiaurės ] bei vienas ispanas ir ši komanda vadinasi iš Ispanijos... Kaip miela... Reikia šiandien jiems pakraut malkų...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių