Po pralaimėjimo kaltino Fortūną ir save

Jahennsas Manigat atliko kol kas reikšmingiausią šio LKL sezono metimą. Amerikiečio šūvio paskutinėmis sekundėmis dėka Pasvalio „Pieno žvaigždės“ svečiuose 81:80 nukovė „Šiaulius“.

„Fortūnos šypsnis“, - dviem žodžiais dramatišką varžovų pergalę įvertino šiauliečių treneris Antanas Sireika.

Pasak jo, šeimininkai turėjo daug variantų, kaip laimėti rungtynes, tačiau jais nepasinaudojo, todėl pabaigoje jau prireikė savotiškos loterijos.

„Galėjome ir neleisti išmesti to metimo, prasižengti, atsikovoti kamuolį prieš tai ir pan. Bet nieko nekaltinu, tik save, kad jų neišmokiau, - pripažino A.Sireika. - Gal kitą kartą likimas mums atlygins už pastangas. Juolab, kad daug kur pirmavome, ir pagal atkovotus kamuolius, ir kitais statistiniais rodikliais. Buvo tų gerų epizodų“.

Šiauliečiai, pralaimėję abu startinius mačus, rikiuojasi tarp LKL autsaiderių. Tuo tarpu pirmąją pergalę įsirašę pasvaliečiai nenusiteikę sustoti.

„Jei tas metimas jei nebūtų įkritęs, sėdėtum nuleista galva ir sakytum, kokios rungtynes nevykusios. Nenoriu sakyti, kokios jos geros. Mums tai – pergalė, ją pasiekėme negražiai. Tikrai prinervinome abi komandos savo sirgalius“, – teigė Gediminas Petrauskas, treniruojantis „Pieno žvaigždes“.

Kauniečio žodžiais, iki lemiamo metimo jam ir žaidėjams teko išlieti daug prakaito bei sudeginti nervų ląstelių.

„Sustabdėme šiauliečių puolimą ir patiems tapo lengviau. Bet šiaip po pralaimėjimo namuose Kėdainiams mus slėgė nerimas. Gerai, kad ketvirtajame kėlinyje pajutome rimtą, sėkmingai bėgome į puolimą, na, ir, kaip minėjau, pakeitėme gynybą“, - aiškino vairininkas.

Nepaisant teigiamo rezultato, trenerį neramina aukštaūgių greitai surenkamos pražangos.

„Gal kitame mače nė vieno „centro“ neleisiu į starto penketą, - juokavo jis. - Kalbant rimtai, vaikinai neblogai kaunasi, bet kartais tiesiog reikia žaisti šaltakraujiškiau“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių