Prisiminta istorinė Lietuvos krepšinio pergalė

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio trenerių asociacija ir jos prezidentas Vydas Gedvilas prisiminti istorinę Lietuvos vyrų krepšinio pergalę 2010 metų pasaulio čempionate pakvietė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidentą Vladą Garastą, krepšinio mecenatą Antaną Guogą, rinktinės masažistą Juozą Petkevičių bei Tarptautinio krepšinio universiteto direktorių, buvusį LKF sekretorių Mindaugą Balčiūną.

Svečiai pasidalino tuometiniais įspūdžiais kaip iš gana sudėtingos organizacinės ir finansinės situacijos, LKF turėjo įtikinti FIBA skirti vieną iš kelių vardinių Pasaulio čempionato kvietimų Lietuvai, bei sumokėti FIBA organizacijai per 500 tūkst. eurų.

Tuo metu A. Guogos skirta parama virš 1 mln. litų, skaičiuojant tuometiniu ekvivalentu yrs didžiausia kada nors suteikta finansinė suma Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei.

„Emocija augo nuo pat pirmų rungtynių. Ypač tikėjimas sėkme sustiprėjo po laimėtų rungtynių prieš Ispaniją, tada supratome, kad tikrai galime nuveikti kažką istoriško“ – prisiminimais dalijosi tuometinis vyrų krepšinio rinktinės masažistas ir komandos simbolis Juozas Petkevičius, Lietuvos krepšinio rėmėjas Antanas Guoga tuometinę rinktinės sėkmę prisiminė kaip geriausią pavyzdį kada tikėjimas ir valia padaro stebuklus.

„Iš tuometinės rinktinės nebuvo daug tikimasi, tačiau vyrai įrodė ir pasiekė daugiau nei galėjo, nei iš jų laukė tauta, tai buvo ne tik krepšinio laimėjimas, tai buvo tautos emocinio pakilimo pergalė ekonominės krizės fone. Tai buvo nuostabiausias jausmas kurį man suteikė krepšinis“ – kalbėjo bene garsiausias Lietuvos krepšinio rėmėjas.

Šis laimėjimas yra didžiausia Lietuvos krepšinio pergalė Pasaulio vyrų krepšinio čempionatų istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joli

Joli portretas
Dziaugiames

Juzzz

Juzzz portretas
Guoga pjarinasi. Kiek Jums sumokejo uz tai šuleris? Cia tiems kurie foto.

Draženas Petrovičius

Draženas Petrovičius portretas
Taigi mes čempionais netapom. Apie kokią čia istorinę pergalę pezama ? Kas čia vyksta ? Prie ko čia tas Guoga ? Prie ko Gedvilas ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių