Pereiti į pagrindinį turinį

Puolėjo šou patiesė svečius iš Estijos

2016-11-30 20:01

Nors Kauno komandos nedalyvauja Baltijos krepšinio lygos („Triobet“ BBL) pirmenybėse, Kauno apskrities ekipa Kėdainių „Nevėžis“ džiugina pergalėmis.

Facebook nuotr.

Trečiadienį „Nevėžio“ krepšininkai principiniame mače namie 92:72 (21:17, 25:19, 12:17, 34:19) sutriuškino Raplos „Avis“ klubą.

Dvikova Kėdainių arenoje vadinta principine, nes ir estai, ir Lietuvos klubas turėjo vienodą pergalių bei pralaimėjimų santykį (po 4 laimėjimus ir 2 nesėkmes). Estai šiame BBL sezone buvo pasiekę netgi skambesnių pergalių.

Tad Pauliaus Juodžio auklėtiniai į dvikovą turėjo pažiūrėti atsakingai. Jau pirmosios mačo minutės parodė, kad estai atvyko su rimtais ketinimais. Nors turėdami tik 8 sveikus krepšininkus, svečiai iškart parodė nagus. Kėdainių arenoje juos griausmingai palaikė visas būgnininkų būrys, sukorusių ne vieną šimtą kilometrų paskui mylimą komandą.

Legendinio Estijos krepšininko Aivaro Kuusmaa genami „Rapla“ žaidėjai kuriam laikui išsiveržė į priekį. Kėdainiečiai atsakė savo priekinės linijos taškais ir laimėjo pirmąjį kėlinį 21:17. „Rapla“ gretose itin sėkmingai rungtyniavo jos lyderis Thomas van der Marsas. 208 cm ūgio vidurio puolėjas iš Olandijos dominavo po krepšiais, rinko vieną tašką po kito. Varžovą dar kažkiek pristabdydavo pagrindinis šeimininkų „centras“ Karolis Petrukonis, tačiau jis buvo priverstas palikti aikšę dėl traumos. Prie aukštaūgio pastangų, estų gretose prisidėjo ir slovėnas Domenas Bratozas, iš viso surinkęs 23 taškus.

Po dviejų nuo priešininkų atitrūkę 10 taškų kėdainiečiai atsipalaidavo. Ambicingieji estai netruko tuo pasinaudoti. Trečiajį kėlinį jie laimėjo 17:12 ir grėsmingai artėjo. Vis dėlto „Nevėžį“ išgelbėjo Ignas Vaitkus. Dar pernai žemesnėje Lietuvos krepšinio lygoje – NKL rungtyniavęs atletiškas puolėjas pažėrė tritaškių seriją, kelis prasiveržimus užbaigė akrobatiniais metimais iš po krepšio, ir šeimininkai vėl atitrūko. Mačo pabaiga jiems virto formalumu, tad aikštėje pasirodė ir atsarginiai žaidėjai. Žiūrovai pratrūko aplodismentais, kai tašką į savo sąskaitą įsirašė ir paskutinis dar nepasižymėjęs kėdainiečių narys Aldas Gedeika.

„Nevėžio“ gretose labiausiai pasižymėjęs Ignas Vaitkus surinko 27 taškus (6/8 dvit., 5/12 trit.). Taip pat sėkmingai pasirodė Ivanas Smiljaničius (15 tšk.), Toni Prostranas (12tšk.), o dėl kamuolių gerai kovėsi Carlas Engstromas (12 atk. kam.) nors ir šlubavęs puolime ( 6 tšk.).

Kėdainiečiai, tvirtai pirmaujantys savo grupėje, kitą BBL mačą žais gruodžio 6 d., kai savo aikštėje priims „Barsy“ ekipą iš Kazachstano.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų