„Rytas“ stabdo treniruotes: išplito COVID-19 infekcija

Pakiliai paskutiniu metu žaidęs Vilniaus „Rytas“ traukia avarinį stabdį. Klube įsimetusi COVID-19 infekcija buvo patvirtinta trečiajam ekipos nariui: antradienį – vyr. treneriui Giedriui Žibėnui ir žaidėjui, o ketvirtadienį – dar vienam krepšininkui.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, komanda iki sekmadienio stabdo treniruotes. Dėl įsiplieskusio COVID-19 židinio buvo nukelta antradienio akistata su Prienų „CBet“ ir sekmadienio mūšis su Alytaus „Dzūkija“.

Pažaboti plitimą siekiantis „Rytas“ planuoja atlikti pakartotinius tyrimus penktadienį ir sekmadienį.

Kitą savaitę vilniečių laukia svarbi savaitė, mat „Rytas“ išvykose stos į dvikovas su pagrindiniais varžovais dėl antrosios vietos reguliariajame sezone: trečiadienį (balandžio 21 d.) – su Panevėžio „Lietkabeliu“, o šeštadienį (balandžio 24 d.) – su Utenos „Juventus“.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, po COVID-19 sveikstantis Žibėnas mače su „Lietkabeliu“ negalės vadovauti ekipai, jį vaduos asistentas Georgios Dedas.

Žibėnas gali grįžti į darbus prieš pat mūšį su „Juventus“ – praėjus 10 dienų nuo patvirtinto COVID-19, tačiau jam reikės sulaukti dviejų neigiamų testų rezultatų.

Koronavirusas sostinės ekipoje buvo užfiksuotas po savaitgalį pasiektos skambios pergalės prieš Kauno „Žalgirį“. Iki priverstinio darbų sustabdymo vilniečiai LKL laimėjo net 15 iš 16 paskutinių mačų.

Per šią atkarpą „Ryto“ darbai dėl COVID-19 trumpam stojo dusyk – gruodžio ir kovo mėnesių pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių