Pereiti į pagrindinį turinį

S. Babrauskas: „Žalgiris“ praėjusį sezoną įspūdingų rezultatų nepasiekė

2013-08-21 11:02
S. Babrauskas džiaugiasi komandos naujokais S. Babrauskas džiaugiasi komandos naujokais

Vilniaus „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas mano, kad į krepšinio rungtynes žmones atvilioja ne atskiros žvaigždes, o  pergalingas komandos žaidimas.

Sąmoningai ar ne, tačiau paklaustas apie tai, kas į tribūnas atvesdavo daugiausiai sirgalių, lengvasis kraštas tarsi užmiršo ne taip jau seniai sostinės klube rungtyniavusius Šarūną Jasikevičių ar Joną Valančiūną.  

Ilgametis komandos narys taip pat nepraleido progos dar kartą įgelti principiniam varžovui – Kauno „Žalgirio“ klubui.

- Kokį įspūdį palieka komandos naujokai?, - paklausėme  naujam sezonui su Vilniaus ekipa besiruošiančio S. Babrausko.

- Kol kas visi palieka normalų įspūdį. Andreas Glyniadakį jau žinome, nes praėjusį sezoną VTB Vieningoje lygoje rungtyniavome prieš jį, kai  graikas atstovavo  Astanos „Astana“ klubui. Omaras Cookas krepšinį aukštu lygiu žaidė daugelyje komandų. Milenko Tepičius puikiai atrodė Belgrado „Partizan“, Atėnų „Panathinaikos“ komandose. Ispanijos čempionate jam nesisekė žaisti taip gerai. Apie Stevaną Jelovacą žinau tik tiek, kad jis žaidė Italijoje. Tikėkimės, jis taip pat bus naudingas (špypsosi, aut. pastaba). Juanas Palaciosas rungtyniavo Prancūzijos čempionų gretose. Surinkti tikrai geri žaidėjai, todėl tikimės, kad viskas bus gerai.

- Gyvenimas parodė, kad vilniečiai į rungtynes eina pažiūrėti į ryškiausias žvaigždes. Kaip manai, kokie krepšininkai galėtų į areną atvesti daugiau žiūrovų?

- Manau, reikia tik poros pergalių ir žmonės sugrįš. Aronas Baynesas dabar žaidžia NBA, galbūt jis buvo žvaigždė? Prieš kelis metus neturėjome žvaigždžių, tačiau sirgaliai ėjo mūsų palaikyti, nes rodėme gerą žaidimą.

- Praėjusį sezoną Kauno „Žalgiris“ buvo visa galva aukštesnis. Koks jėgų pasiskirstymas tarp principinių varžovų bus šiemet?

- Aišku, tai buvo gera komanda, bet įspūdingų rezultatų kauniečiai nepasiekė. Jie prieš mus laimėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją. VTB lygoje jie galėjo eiti toliau, tačiau pasirodymą baigė pusfinalyje. O Eurolygoje nužygiavo tradiciškai – iki „Top16“ etapo. Žinoma, mes žaidėme dar prasčiau. Kalbėti apie šiuos metus dar anksti, nes tai bus dvi naujos komandos.

***

Įžaidėjas O. Cookas teigė Vilniuje radęs draugišką ir darbingą atmosferą, kas yra labai svarbu siekiant pergalių:  „Turime puikų trenerį, komandos draugus ir draugišką miestą. Tai viskas, ko reikia siekiant pergalių. Sezonui pradėjome ruoštis anksti, akcentuojame gynybą. Mes turime neblogų šansų laimėti Eurolygos atranką“, - išreiškė viltį pagrindinis atakų organizatorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų