Sėkmingo turnyro tikisi ne vien krepšininkai

  • Teksto dydis:

"Turnyras Kaune bus fantastiškas!" – pareiškė Lietuvoje viešėjęs Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) atstovas Fabienas Hoeppe'as.

Iš Kauno – į Tokiją

Tokią sėkmę FIBA specialistai prognozuoja mūsų šalyje vyksiančioms ikiolimpinėms atrankos varžyboms, kuriose dėl kelialapio į Tokijo žaidynes kovos ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

Turnyras numatytas birželio 23–28 d. Kaune, "Žalgirio" arenoje. Jėgas išmėgins keturių žemynų komandos.

Lietuviai A grupėje varžysis su Pietų Korėjos ir Venesuelos ekipomis, o B grupėje rungtyniaus Slovėnijos, Lenkijos ir Angolos atstovai.

1–2 vietas užėmusios komandos žais pusfinalio rungtynes (A1–B2 ir B1–A2).

Vienintelis kelialapis į Tokijo olimpiadą bus įteiktas turnyro finalą laimėjusiems krepšininkams.

Arena – aukščiausio lygio

FIBA delegacija kartu su Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) darbuotojais apsilankė "Žalgirio" arenoje, apžiūrėjo viešbučius ir kitas erdves, kurios bus reikalingos organizuojant šį turnyrą.

Svečiai daug dėmesio skyrė žiūrovų ir dalyvių saugumo, komandų treniruočių sąlygoms, televizijos kamerų išdėstymui. Po vizito F.Hoeppe'as buvo patenkintas tuo, ką pamatė.

– Norėjome susitikti ir susipažinti su organizaciniu komitetu bei kitais specialistais, kuriems patikėti šio projekto darbai. Be to, tai buvo proga apsilankyti "Žalgirio" arenoje, apžiūrėti viešbučius, kuriuose gyvens komandos, VIP svečiai, darbuotojai, teisėjai, – sakė F.Hoeppe'as.

– Kokia jūsų nuomonė apie areną?

– Manau, kad ji – viena geriausių Europoje. Tai tikra krepšinio arena su savita aura. Čia yra labai daug erdvių, kurias bus galima panaudoti, kad žaidėjai ir žiūrovai puikiai praleistų laiką.

– Kokie laukia tolesni žingsniai?

– Iki turnyro pradžios dirbsime kartu su LKF ir organizaciniu komitetu. Planuojame kas savaitę rengti dalykinius pasitarimus dėl rinkodaros, reklamos, komunikacijos, kitų organizacinių klausimų. Mes taip pat bendrausime su komandomis. Norime užtikrinti, kad visais varžybų dalyviais būtų tinkamai pasirūpinta, kad jie galėtų susikoncentruoti tik į krepšinį. Planuojame dar kartą apsilankyti Lietuvoje ir su LKF bei organizaciniu komitetu aptarti jau atliktus ir likusius darbus.

– Kokios jūsų prognozės?

– Varžybų sistema žada įdomių, atkaklių dvikovų, nes tik viena rinktinė pateks į olimpines žaidynes. Konkurencija bus ypač didelė. Tikimės, kad į Kauną atvyks geriausi nacionalinių komandų žaidėjai. Bilietų į varžybas jau nebėra daug, tad sirgaliams reikėtų suskubti juos įsigyti.

Birželis bus karštas

Mūsų šalies krepšininkai turnyrą "Žalgirio" arenoje pradės birželio 23-iąją maču su Venesuelos rinktine.

Tądien taip pat žais Lenkijos ir Angolos ekipos.

Birželio 24 d. numatyti Venesuelos ir Pietų Korėjos bei Angolos ir Slovėnijos komandų mūšiai, 25 d. – slovėnų ir lenkų bei korėjiečių ir lietuvių akistatos.

27 d. vyks dvejos pusfinalio rungtynės, 28 d. – finalas.

Kiti ikiolimpiniai atrankos turnyrai vyks Belgrade (A grupė – Dominikos Respublika, Naujoji Zelandija, Serbija, B grupė – Puerto Rikas, Italija, Senegalas), Splite (A grupė – Vokietija, Rusija, Meksika, B grupė – Tunisas, Kroatija, Brazilija) ir Kanados mieste Viktorijoje (A grupė – Graikija, Kinija, Kanada, B grupė – Urugvajus, Čekija, Turkija).

Titulą gins amerikiečiai

Vietas Tokijo olimpiados vyrų krepšinio turnyre, kuris vyks liepos 26–rugpjūčio 9 d., jau yra užsitikrinusios aštuonios rinktinės: Japonijos (kaip šeimininkė), Argentinos, Australijos, Prancūzijos, Irano, Nigerijos, Ispanijos ir JAV.

2016-aisiais Rio de Žaneiro olimpiados aukso medalius iškovojo amerikiečiai, finale 101:72 įveikę ispanus. Bronzos medaliai buvo įteikti serbams, 70:63 nugalėjusiems prancūzus.

Jono Kazlausko treniruojama Lietuvos rinktinė, kurią sudarė Mantas Kalnietis, Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis, Marius Grigonis, Jonas Mačiulis, Mindaugas Kuzminskas, Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas, Renaldas Seibutis, Adas Juškevičius ir Vaidas Kariniauskas, ketvirtfinalyje 64:90 nusileido australams ir užėmė 7-ąją vietą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių