K. Maksvytis: norėčiau, kad turėtume daug tokių ginklų

"Linksmų Kalėdų!", - "Žalgirio" sirgaliams akį merkė Kazys Maksvytis. Trenerio nuotaiką prieš šventes pakėlė ne tik pergalė 75:67 prieš Miuncheno "Bayern", bet ir galingas Keenano Evanso pasirodymas.

K. Evansas vien iki ilgosios pertraukos sumetė 21 tašką - tai buvo rezultatyviausias individualus žaidėjo pasirodymas per "Žalgirio" dalyvavimo Eurolygoje istoriją. 

Prieš tai rekordo autoriumi buvo Edgaras Ulanovas. Puolėjas 2017-2018 m. į Stambulo „Anadolu Efes” krepšį įmetė 20 taškų.

„Manęs nestebina, kad Keenanas gali taip sužaisti, bet nenoriu būti tiek nuo jo priklausomas. Norėčiau, kad turėtume daug tokių ginklų. Šiandien suradome jam situacijas, kartais jis pats jas susirado", - aiškino K. Evansas.

– Ar K. Evansas yra talentingiausias žaidėjas puolime, su kuriuo yra tekę dirbti?

– Jo lubos yra dangus. Kartais jis pasiima ne tik įžaidėjo, bet ir atakuojančio gynėjo vaidmenį. Jis yra elitinis žaidėjas, užtikrintai užsibaiginėja atakas, ypač vienas prieš vieną. Su juo turime nemažai variantų.

– Kaip sekasi lipdyti komandą aplink K. Evansą?

– Taip natūraliai išėjo. Matėte jau iš pirmųjų rungtynių, kai buvo jo paskutinė netiksli ataka. Tačiau jis prisiima lyderio vaidmenį, atpažįsta situacijas, kur jis geriau jaučiasi, komanda tai žino ir mes jo nestabdome. Jis turi dideles galimybes ir toliau tą patį darysime.

– Kaip reagavote į Andrea Trinchieri dvi technines pražangas?

– Labai gerbiu jų trenerį. Jis visada renkasi atletiškus žaidėjus ir žaidžia įdomų krepšinį. Nors ir neturėdami keletos krepšininkų, jie bandė priešintis. Treneris buvo nubaustas techninėmis pražangomis, kai mes buvome pakilime. Tuomet svečiai sukruto ir sumažino skirtumą.

– Kodėl jūsų komandos puolimas laikėsi tik ant kelių žaidėjų pečių?

– Varžovai buvo fiziški, dideli, užėmė daug vietos. Vienu metu toks sunkus krepšinis buvo, bet mes laikėmės 10-12 taškų persvara. Nieko nekeičiau, nes mes pirmavome. Toks akiai negražus krepšinis, bet tai lėmė ir priešininkai.

– Kaip vertinate komandos rezultatą Eurolygoje - 8 pergalės per 15 turų?

– Turėčiau ne aš vertinti. Tegul tai daro vadovai, sirgaliai, bet nepasakysiu, kad rezultatas blogas. Bet iki labai gero trūksta 2-3 pergalių, kurias pralaimėjome rungtynių pabaigose- su „Crvena Zvezda“ ir „Maccabi“. Esame gerame kelyje. Komanda dirba, kaunasi, jūs tai matote.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Treneriai turi treniruoti ir taisyti žaidėjų klaidas,kad nesikartotų. Bet ,visi savi... Nors,ačiū vyrams už pergales,taip ir toliau!

Abejojantis

Abejojantis portretas
Šaunuoliai ..bet ar ilgai vež..? Juk Lukošiūnas, Kalnietis ir Brazdeikis beviltiški...jiems ko gero mokama arti 1,5 mln..Jeigu neatidirba mokamų pinigų, tai gal dalį gražina...ir dėl to juos ten laiko..? Gal kas žinote?

Ka veikia

Ka veikia portretas
Sahmatininkas Arvydo sunelis,vyt tokius ,ar A Sabonis praso ji laikyti?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių