Stebinantis vunderkindo svoris: L. Dončičius – arti 120 kilogramų?

  • Teksto dydis:

Lukos Dončičiaus svoris ir fizinis pasirengimas išlieka aktualia tema nuo pat atleto atvykimo į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA).

Timas MacMahonas iš ESPN praneša, kad 22-ejų 201 cm ūgio slovėnas 2 NBA sezonus iš eilės pradėjo sverdamas beveik 120 kilogramų.

„Mavericks“ pastaruoju metu buksuoja – per 10 susitikimų pasiektos tik 2 pergalės. Prasta atkarpa vis daugiau strėlių kreipia į L. Dončičių, o spragilų negailėjo ir įžymioji laida „NBA on TNT“.

„Pacers“ legenda Reggie Milleris, vienas laidos analitikų, kritikavo „Mavs“ žvaigždę sakydamas, kad jis sunkiai juda aikštelėje ir turi numesti svorio.

Oficialioje NBA svetainėje rašoma, kad L. Dončičius sveria 104 kg, bet T. MacMahonas tinklalaidėje „The Lowe Post“ teigė, kad tikrieji skaičiai yra apie 117 kg.

Atletas, kalbėdamas apie savo fizinį stovį, priminė, kad vasarą dalyvavo olimpinėse žaidynėse. Slovėnija Tokijuje žengė iki pat pusfinalio ir kovoje dėl bronzos nusileido Australijai.

„Turėjau ilgą vasarą, – po rungtynių su „Nets“ kalbėjo L. Dončičius. – Po olimpinių žaidynių dariau trijų savaičių pertrauką ir šiek tiek atsipalaidavau. Gal per daug. Tiesiog turiu sugrįžti į ritmą.“

L. Dončičius šiame NBA sezone žaidžia po 35 minutes ir renka po 25,5 taško, 7,9 atkovoto kamuolio ir 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Mavericks“ ekipa su 11 pergalių ir 12 pralaimėjimų Vakaruose žengia aštunta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių