Stratego paieškų finalas – spalio 1-ąją

  • Teksto dydis:

„Liko tik formalumai“, – šią savaitę pareiškė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Mindaugas Balčiūnas, pasakodamas apie baigtas derybas su Rimu Kurtinaičiu, pretenduojančiu treniruoti nacionalinę vyrų rinktinę.

Kolegos pritarė

Formalumų – jau tik vienas: oficialaus patvirtinimo procedūra LKF vykdomajame komitete (VK), o ji numatyta spalio 1-ąją.

Savo rekomendaciją LKF VK perdavė Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTrA) vykdomasis komitetas, pritaręs, kad R. Kurtinaitis taptų nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu.

„Puikus mūsų krepšinio specialistas, daug sezonų sėkmingai vadovavęs klubų komandoms. Treneris – charizmatiškas, galintis į rinktinę įnešti teigiamų pokyčių, tvarkos“, – apie R. Kurtinaitį atsiliepė LKTrA prezidentas Rimantas Grigas.

LKTrA vadovui pritarė ir kolegos.

„R. Kurtinaitis buvo vienas mėgstamiausių mano trenerių, atidžiai domėjausi jo darbu. Dalyvavau seminaruose, kur jis rengė pratybas, dalijosi patirtimi. Daug iš jo išmokau. Be to, jo vadovavimo stilius komandai man labai patinka“, – kalbėjo Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto moterų komandos vyriausiasis treneris Vilius Stanišauskas.

„Man treneris R. Kurtinaitis ir jo sugebėjimai niekada nekėlė abejonių. Labai patyręs specialistas, ambicingas ir galintis vadovauti šalies reprezentacinei komandai svarbiausiose varžybose“, – pažymėjo LKTrA generalinis sekretorius Algirdas Paulauskas.

Laukia makedonai

„Laukia labai svarbus 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybų etapas“, – artimiausius vyrų rinktinės iššūkius įvardijo M. Balčiūnas.

Trenerio R. Kurtinaičio sugebėjimai niekada nekėlė abejonių. Labai patyręs specialistas.

Lapkritį mūsiškiai tęs kovą „EuroBasket“ atrankos H grupėje: 21 d. svečiuose ir 24 d. savo aikštėje susitiks su Šiaurės Makedonijos krepšininkais.

Šiemet vasarį lietuviai 83:64 nugalėjo lenkus, tačiau 56:65 pralaimėjo estams. Makedonai 69:74 nusileido Estijos ekipai ir 96:71 įveikė lenkus.

Tarp žaidėjų, rungtyniavusių su Lenkijos ir Estijos komandomis, buvo Eurolygos atstovų – Kauno žalgiriečiai Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Belgrado „Crvena zvezda“ legionierius Rokas Giedraitis.

2025-ųjų vasario 21-ąją mūsiškių lauks mačas išvykoje su lenkais ir 24 d. namuose – su estais.

Į finalo turnyrą pateks 1–2 vietas užėmusios ekipos ir Lenkijos rinktinė – kaip viena būsimųjų „EuroBasket“ šeimininkių.

Naujas „Sabah“ tikslas

Pastaruoju metu R. Kurtinaitis treniravo Baku „Sabah“ komandą, kuri praeitą sezoną tapo Azerbaidžano čempione.

Tačiau „Sabah“ nepavyko pasiekti tikslo Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Čempionų lygoje – prasibrauti į pagrindinį turnyrą: Azerbaidžano atstovai pirmą atrankos dvikovą 71:75 pralaimėjo Noršiopingo „Dolphins“ (Švedija) klubui, kurį vėliau eliminavo

Ironiška, tačiau „Sabah“ ir „Dolphins“, pasitraukę iš Čempionų lygos varžybų, pateko į tą pačią žemesnio lygio turnyro – FIBA Europos taurės – grupę.

„Mūsų komanda atsinaujino beveik iš pagrindų, tad reikia daugiau laiko susižaisti. Manau, per mačą su „Dolphins“ žaidėjai padarė viską, kiek leido jėgos. Įprastai nevertinu teisėjų darbo, bet tąkart jų sprendimai, vertinant lygiaverčius mūsų ir varžovų veiksmus, buvo skirtingi. Tai, kad tarptautinį sezoną pratęsime Europos taurės turnyre – irgi sėkmė. Tikslas – patekti į kitą varžybų etapą“, – praeitą savaitę Azerbaidžano žiniasklaidai kalbėjo R. Kurtinaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių