Strategų gretoje – vienas nežinomasis

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandų strategų štabuose – vis mažiau nežinomųjų. Naują vyriausiąjį trenerį pagaliau pristatė Prienų klubas, kortų neatvertė tik finansinių problemų krečiamas Kėdainių "Nevėžis".

M.Šernius – į Prienus

Jau birželį buvo žinomi aštuoni iš dešimties LKL ekipų vyriausiųjų trenerių.

Kauno "Žalgirio" krepšininkams toliau vadovaus Šarūnas Jasikevičius, Vilniaus "Ryto" – Dainius Adomaitis, Panevėžio "Lietkabelio" – Nenadas Čanakas, Pasvalio "Pieno žvaigždžių" – Gediminas Petrauskas, Utenos "Juventus" – Žydrūnas Urbonas, "Šiaulių" – Antanas Sireika.

Klaipėdos "Neptūno" vairą iš Rusijon išvykusio Kazio Maksvyčio perėmė Tomas Rinkevičius, Alytaus "Dzūkija" atsisveikino su Andrejumi Urlepu ir sukirto rankomis su olimpiniu, pasaulio bei Europos čempionu Valdemaru Chomičiumi.

Šią savaitę Prienų klubas paskelbė, kad irgi rado naują vyriausiąjį trenerį. Juo tapo 36-erių metų Mantas Šernius.

Pradės burti komandą

Praeitą sezoną "Žalgirio" dublerius treniravęs M.Šernius į LKL sugrįžo po trijų sezonų pertraukos – 2015–2016 m. šilutiškis treniravo Pasvalio "Pieno žvaigždžių" komandą.

M.Šernius taip pat dirba Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu.

"Ieškojome jauno ir perspektyvaus specialisto, pirmiausia – lietuvio. Džiaugiamės, kad pavyko susitarti su Mantu. Dabar sparčiau vyks komandos komplektacija", – sakė Prienų klubo direktorius Adomas Kubilius.

Prienų ekipa, kol kas nepasirašiusi sutarties nė su vienu žaidėju, ketina keisti pavadinimą (buvo "Skycop").

Patiko klubo vizija

Naujienų portalo "kvitrina.com" paklaustas, ar nebuvo baugu ryžtis imtis darbo Prienuose, kur ilgai karaliavo Virginijus Šeškus, M.Šernius atsakė, kad trenerių kaita – natūralus procesas, todėl nieko ypatingo neįvyko.

Treneris teigė kad jam patiko klubo vizija. Anot M.Šerniaus, jis neįžvelgė priežasčių, kodėl neturėtų sutikti tapti LKL komandos treneriu. Juo labiau kad jau dirbo su LKL ekipa, todėl smagu vėl atsidurti ten, kur verda aukščiausio lygio krepšinio aistros.

M.Šernius patvirtino, kad sutinka su klubo planais pasikviesti jaunus perspektyvius krepšininkus, bet įsitikinęs, jog būtina komandoje turėti ir kelis patyrusius žaidėjus, kurie būtų trenerio pagalbininkai aikštelėje ir drabužinėje.

Treneris nesureikšmino to, kad dirbo "Žalgirio" sistemoje, nes dabar tikslas – kad Prienų krepšininkai kuo dažniau įveiktų žalgiriečius.

Sieks medalių

Ateinančio sezono užmojais jau pasidalijo ir kitų LKL komandų strategai.

"Mano vizija – kuo daugiau krepšininkų lietuvių, o legionierių – ne daugiau kaip du, tačiau norams gali daryti įtaką klubo biudžetas ir žaidėjų rinka, – svarstė "Neptūno" vyriausiasis treneris T.Rinkevičius. – Sezonas ilgas, tad jam baigiantis, kai prasideda lemiamos kovos, daug lengviau pasitikėti vietos žaidėjais. Tuo įsitikinau jau ne kartą."

T.Rinkevičius su uostamiesčio klubo vadovais aptarė būsimo LKL sezono tikslus. "Neptūnas" vėl stengsis patekti tarp keturių stipriausių šalies komandų.

"Turint galvoje mūsų planuojamą biudžetą, LKL ketvertukas – reali užduotis, bet sieksime ir medalių. Misija nebus lengva, nes varžovai kasmet stiprėja", – sakė treneris.

Klaipėdos klubas jau yra pasirašęs sutartis su penkiais žaidėjais, tarp jų – su Tomu Delininkaičiu, Simu Galdiku.

Bus ir debiutantų

Naujausias "Lietkabelio" pirkinys – iš Lenkijos sugrįžęs 23 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas Martynas Sajus.

Panevėžio ekipoje taip pat debiutuos gynėjas Tomas Dimša (praeitą sezoną atstovavo Utenos komandai) ir puolėjas Tomas Lekūnas (į "Lietkabelį" persikėlė iš "Pieno žvaigždžių").

"Lietkabelis" pratęsė sutartis su gynėjais Mariumi Valinsku bei Stefanu Sinovecu, komandoje liko ir puolėjas Vytenis Lipkevičius.

Vyriausiasis treneris N.Čanakas pabrėžė, kad krepšininkai privalės būti geriausios sportinės formos rugsėjį, kai teks žaisti Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) čempionų lygos antro atrankos etapo rungtynes.

Galvoja apie L.Birutį

"Mūsų vizija nėra tiesiog nusipirkti žaidėjus ir iškart siekti rezultatų. Mes norime aprėpti visą regioną, kad jaunimas turėtų galimybes žaisti, augti ir tobulėti. Užimtas vietas galime užmiršti, bet prisiminsime, jeigu mūsų krepšininkas išvyks į Eurolygos klubą ar NBA. Apie tai žmonės galės kalbėti dešimtmečius", – svarstė "Šiaulių" vyriausiasis treneris A.Sireika.

Šiaulių klubas jau turi sutartis su dvylika žaidėjų, penki iš jų – ne vyresni nei 23-ejų.

A.Sireika užsiminė, kad norėtų į komandą susigrąžinti Lauryną Birutį, praeitą sezoną dėl sveikatos problemų iškritusį iš "Žalgirio" rikiuotės.

"Ar yra tokiu galimybių? Kodėl gi ne?" – reziumavo treneris.

Apgavo LKL prezidentą

LKL licencijavimo neramiai laukia Kėdainių klubas, šiemet jau išleidęs savivaldybės skirtus 183 tūkst. eurų ir reikalaujantis dar 200 tūkst.

Kėdainių naujienų portalo "Rinkos aikštė" teigimu, blogiausio scenarijaus "Nevėžis" išvengs tik įvykdęs du įsipareigojimus: sumokėjęs 48 tūkst. eurų skolą Valstybinei mokesčių inspekcijai ir panaikinęs paramos fondą "Krepšinio angelai", per kurį galbūt neskaidriai finansuojama komanda.

LKL vadovas Remigijus Milašius teigė, kad pernai reikalavo, jog klubui "Veržlusis Nevėžis" būtų nutrauktas bet koks finansavimas per "Krepšinio angelus".

"Tačiau mane apgavo", – pareiškė R.Milašius ir pabrėžė, kad nebesitaikstys su tuo, jog "Nevėžis" nesilaiko LKL taisyklių ir nepaiso reikalavimų, nesugeba pateikti finansinių ataskaitų.

"Šiandien šis klubas yra neveiksnus. Nėra nei vadybos, nei komunikacijos, nei kitokių principų. Jau ne kartą sakiau, kad nesuprantu, kas klubą valdo, nežinau, su kuo kalbėtis, kas jam atstovauja", – piktinosi LKL prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių