Pereiti į pagrindinį turinį

Studentai tikisi įsibėgėti universiadoje

2009-06-30 12:36
Studentai tikisi įsibėgėti universiadoje
Studentai tikisi įsibėgėti universiadoje / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Ceitnotas: R.Kuncaičiui (dešinėje) ir R.Kairiui (kairėje) parengti studentų rinktinę universiadai teko per mažiau nei dvi savaites.

Lietuvos studentų krepšinio rinktinė, rytoj išvyksianti į universiadą Serbijoje, nesureikšmina kontrolinių rungtynių stokos.

Gins čempionų titulą

Liepos 1-ąją Belgrade bus iškilmingai atidarytos jubiliejinės - 25-osios pasaulio studentų vasaros žaidynės, kuriose dalyvaus ir mūsų šalies sportininkai. Lietuvos krepšininkai gins čempionų titulą, iškovotą prieš dvejus metus Bangkoke (Tailandas).

Pasirengti universiadai, kuri kartais vadinama mažąja olimpiada, trenerių Roberto Kuncaičio ir Romualdo Kairio vadovaujama komanda turėjo mažiausiai laiko iš visų šiemet suburtų šalies nacionalinių komandų - beveik dvi savaites.

„Kito kelio jau nebuvo. Iškart kibome į darbą. Tokiais atvejais nerimta verkšlenti, kad kažko nespėsime“, - sakė vyriausiasis treneris R.Kuncaitis.

Ar vaikinų krepšinio rinktinė išvis dalyvaus žaidynėse, paaiškėjo tik įpusėjus birželiui, kai baigėsi ginčas tarp Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) - iš pradžių organizacijos nesutarė, kas turėtų finansuoti šią ekipą.

Jėgas patikrino Kaune

Studentai sužaidė vos dvejas kontrolines rungtynes: Kaune 90:64 sutriuškino Čikagos lietuvius ir 89:60 - Europos čempionato finalo turnyrui besirengiančią Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinę.

„Čikagiečių gretose buvo keli įdomūs žaidėjai. Gaila, kad apie juos anksčiau neturėjome informacijos, būtume išmėginę savo ekipoje“, - teigė R.Kuncaitis.

Per mačą su jauniais nugalėtojams 14 taškų pelnė Martynas Pocius, 12 - Giedrius Kurtinaitis, 11 - Aidas Viskontas.

„Jau matyti komandos rėmai, tačiau žaidimą dar reikia derinti. Manau, kad įsibėgėsime universiadoje, nes grupės turnyre susitiksime ne su grėsmingais varžovais. Tikimės, kad geriausią sportinę formą pasieksime antrajame žaidynių etape“, - svarstė treneris R.Kairys.

Galutinis rinktinės dvyliktukas paaiškės šiandien.

Serbai trokšta revanšo

Lietuviai liepos 2-ąją Belgrade rungtyniaus su Meksikos krepšininkais, po to kovos su Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) ir Rumunijos studentais.

Toliau kovą dėl medalių iš B grupės tęs 1-2 vietas užėmusios komandos. Antrajame etape jos susitiks su stipriausiomis G grupės (Vokietija, Latvija, Pietų Afrikos Respublika) ekipomis.

„Apie pirmuosius varžovus žinome tik iš nuogirdų. Didelių ambicijų turi serbai, neabejojame, kad tarp favoritų bus ir amerikiečiai“, - kalbėjo R.Kairys.

Prieš dvejus metus Tailande vykusios universiados pusfinalyje Lietuvos krepšininkai, vadovaujami trenerių Mindaugo Lukošiaus ir Rimanto Grigo, 79:64 parklupdė kanadiečius, o finale 85:66 - Serbijos atstovus. Iš čempionų rinktinės šiemetinėje yra likęs tik G.Kurtinaitis.

Serbai, kuriems atstovauja ir Kauno „Žalgiryje“ stažavęsis Vladimiras Štimacas, paskutinėse kontrolinėse rungtynėse 98:82 sugniuždė JAV studentus.

Ceitnotas: R.Kuncaičiui (dešinėje) ir R.Kairiui (kairėje) parengti studentų rinktinę universiadai teko per mažiau nei dvi savaites.

Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Lietuvos studentų krepšinio rinktinė

Martynas Mažeika  gynėjas  192 cm  KU*

Žydrūnas Kelys  gynėjas  188 cm  VPU

Deivydas Gailius  puolėjas  200 cm  KU

Aidas Viskontas  gynėjas  185 cm  VDU

Giedrius Kurtinaitis  gynėjas  192 cm  LKKA

Arnas Labuckas  puolėjas  203 cm  MRU

Egidijus Dimša  puolėjas  203 cm  LKKA

Paulius Morkeliūnas  puolėjas  201 cm  LAU

Lukas Brazdauskis  puolėjas  203 cm  VPU

Gediminas Žylė  vidurio puolėjas  206 cm  MRU

Laurynas Mikalauskas  puolėjas  204 cm  VPU

Tomas Jasiulionis  vidurio puolėjas  205 cm  ŠJU

Martynas Pocius  gynėjas  194 cm  DU

*Sutrumpinimai: KU - Klaipėdos universitetas, VPU - Vilniaus pedagoginis universitetas, VDU - Vytauto Didžiojo universitetas, LKKA - Lietuvos kūno kultūros akademija, MRU - Mykolo Romerio universitetas, LAU - Long Ailendo universitetas (JAV), ŠJU - Šv.Jono universitetas (JAV), DU - Diuko universitetas (JAV).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų