Jaunimui pasireikšti leidę žalgiriečiai problemų neturėjo

„Neturime daug laiko treniruotėms, todėl kiekvienos rungtynės mums ypatingai svarbios. Jose galime išbandyti savo žaidimo naujoves“, - sakė Jure Zdovcas. Slovėno treniruojami Kauno „Žalgiris“ krepšininkai savo aikštėje nepaliko šansų (102:77) Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipai.

Septintąją iš eilės pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate kauniečiams garantavo taiklūs tolimi metimai. Šeimininkai pataikė daugiau nei pusę - 18 tritaškių iš 33 (55 proc.). Jiems dėl traumų negalėjo padėti trys startinės sudėties žaidėjai: Emmanuelis Mudiay, Joffrey Lauvergne ir Janis Strelniekas, tačiau jų pastangų ir neprireikė.

Kėdainiečiai, LKL pirmenybėse laimėję sykį per 5 mačus, Kaune favoritams priešinosi tik rungtynių pradžioje. Bet tragiškas puolimas antrajame ketvirtyje juos nubloškė į duobę 31:49. Po pertraukos kauniečiai nemažino apsukų, leisdami pasireikšti jaunimui. Vienas jauniausių LKL žaidėjų Titas Sargiūnas iškart po finalinės sirenos išskubėjo į kitas tą vakarą vykusias rungtynes – NKL čempionate tarp „Žalgirio“ dublerių ir „Gargždų“ ekipos. LKL susitikime palakstęs tik 2 min., jis žemesnio diviziono pirmenybėse jau gavo kur kas daugiau laiko pasireikšti – ant parketo praleido beveik 24 min.

„Rungtynėse galime pamatyti, ką komanda gali, bet vaizdas dar yra toli nuo to, ką noriu matyti. Nesvarbu, kad pirmaujame didele persvara dabar visiems komandos žaidėjams reikia pajausti žaidimo ritmą, todėl T. Sargiūnas aikštėje pasirodė tik paskutinėmis minutėmis“, – dėstė J. Zdovcas.

„Jei pirmasis kėlinys buvo neblogas, tai antrajame kritome į duobelę. Vėliau skirtumas kiekvieną minutę didėjo. Yra daug elementarių dalykų, kuriuos turime atlikti geriau“, – pripažino „Nevėžio“ strategas G. Petrauskas.

Nugalėtojams Tyleris Cavanaugh pelnė 19 taškų (6 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas 16, Marekas Blaževičius 14 (9 atk. kam.), Mantas Kalnietis 11 (12 rez. perd.), Edgaras Ulanovas 10, Lukas Lekavičius 9. Svečių ekipai snaiperis iš Latvijos Rihardas Kuksikas 16, Marius Valinskas 14 (7 rez. perd.), Darylas Doualla ir Danielius Lavrinovičius po 9.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
šlykštu klausytis ,grandai ,čempionai prieš miestelių komandas ,o Europoj gauna į kaulus ,net nebesinoris ziureti

Jadzė

Jadzė portretas
Bus tų pergalių !

memel

memel portretas
kur tas lietus eurolygoj a?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių