Pereiti į pagrindinį turinį

„Fortūnai“ – svarbi pergalė prieš „Aistes-LSU-Paradis“ (trenerių komentarai)

2015-02-06 19:26
DMN inf.

Penktadienį Klaipėdos Kūno kultūros ir rekreacijos centre namuose žaidusi "Fortūnos" merginų komanda net 14 taškų skirtumu įveikė principines varžoves. 

LMKL: "Fortūna" - "Aistės LSU Paradis"

Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL) dvyliktąją pergalę iškovojo Klaipėdos „Fortūna“ (12/9), kuri namuose rezultatu 67:53 (27:17, 12:16, 12:12, 16:8) nugalėjo turnyrinės lentelės kaimynę, Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ (12/9) ekipą.

Rungtynių pradžia buvo sėkmingesnė šeimininkėms, kurios po Marinos Solopovos dvitaškio, kėlinio viduryje įgijo jau 7 taškų pranašumą – 11:4. Tačiau sėkmingai sužaidusios kaunietės, po dviejų Jolantos Marmienės tritaškių, deficitą sumažino – 10:13. Visgi priekyje pavyko išlikti „Fortūnos“ ekipai, kuri po dar vieno taiklaus M.Solopovos metimo buvo priekyje – 20:16, kėlinį klaipėdietės baigė pirmaudamos 28:17.

Antrąjį kėlinį „Aistės“ pradėjo spurtu 7:0 ir sumažino atsilikimą – 24:28, tačiau sėkmingas klaipėdiečių žaidimas vėl leido joms atitrūkti – 34:26. Ketvirčio pabaigoje kaunietės sužaidė sėkmingai ir prieš antrąją rungtynių dalį sušvelnino atsilikimą iki 6 taškų – 33:39.

Antroje rungtynių dalyje padėtį kontroliavo „Fortūna“, kuri dar padidino savo pranašumą ir šventė pergalę rezultatu 67:53.

„Fortūna“: L.Aglinskaitė 21, M.Solopova 17, M.Grigalauskytė (14 atk. kam.) 15, J.Matuzonytė 7.

„Aistės-LSU-Paradis“: J.Marmienė ir N.Skadaitė po 13, M.Petrauskaitė (11 atk. kam.) ir L.Svarytė po 10.

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ vyr. trenerė): „Džiaugiamės šia pergale, jos labai reikėjo. Galiu pasveikinti savo komandą su geru žaidimu. Mes antroje rungtynių pusėje pagerinome kovą dėl kamuolių, ypač puolime. Mums labai padėjo kovingumas ir nusiteikimas. Merginos galės pakilia nuotaika vykti į šeštadienį Alytuje vyksiančią LMKL „Žvaigždžių dienos“ šventę. Į ją vyks Monika Grigalauskytė, Marina Solopova ir Lina Aglinskaitė. Pastaroji dalyvaus rungtyje su treneriu Martynu Stankovičiumi, Marina mes tritaškius, o Monika rungtyniaus žvaigždžių komandoje. Į šią šventę siunčiame geriausias savo žaidėjas. Aš labai tikiuosi, kad kažką laimėsime.“

Ričardas Maceina (Kauno "Aisčių-LSU-Paradis" treneris): „Toks taškų skirtumas nėra gerai, nes tai gali būti svarbu po ketvirtojo rato kovos. „Fortūna“ turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį. Matėte, kad mūsų pagrindinės žaidėjos pavargo ir tai atsiliepė, tiek gynyboje, tiek kovoje dėl kamuolių: „Fortūna“ puolime atkovojo 17 kamuolių, o mes tik vieną. Varžovės turėjo daugiau antrų trečių šansų ir tai prisidėjo prie pergalės. Gali būti, kad mes su „Fortūna“ žaisime dar ne kartą, kadangi galime susitikti atkrintamosiose rungtynėse ar net kovoje dėl medalių. Turime daug ambicijų, norime revanšuotis. Manau, kad reikia rasti savyje jėgų, charakterio ir kovoti. Po šiandienos rungtynių duosiu pylos savo auklėtinėms tiek rūbinėje, tiek per treniruotėse, dirbsime sunkiau, taisysime savo klaidas.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų