V. Gedvilas: išmušė K. Maksvyčio valanda

Naujasis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas įvardijo, kam gali būti patikėta treniruoti nacionalines vyrų ir moterų rinktines.

Prioritetinis žingsnis

V.Gedvilas aiškia persvara laimėjo LKF rinkimus – iškart surinko daugiau nei 50 proc. balsų (77 iš 136 galimų) ir nukonkuravo buvusius oponentus Ramūną Butautą (31 balsas) bei Robertą Javtoką (28).

Iš Arvydo Sabonio LKF šturvalą perėmęs buvęs treneris (su Lietuvos moterų krepšinio rinktine 1997 m. laimėjo Europos čempionatą), socialinių mokslų daktaras, nuo 2003 m. vadovaujantis Lietuvos krepšinio trenerių asociacijai V.Gedvilas per savo pirmą spaudos konferenciją atskleidė, kad jo pirmas sprendimas bus susijęs su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine.

"Šiandien realiausias kandidatas ją treniruoti – Kazys Maksvytis. Tai – mano asmeninė nuomonė. Dar turės pritarti LKF vykdomasis komitetas, savo poziciją pareikš Trenerių asociacija. Su K.Maksvyčiu jau buvome susitikę, paprašėme, kad sudarydamas darbo sutartį su Permės klubu įrašytų sąlygą, jog galės išvykti į Lietuvos rinktinę, jeigu būtų kviečiamas. Kazys sutiko. Manau, kad išmušė jo valanda. Neatmetu galimybės, kad į asistentus Kazys pakvies galbūt Rimą Kurtinaitį ar Kęstutį Kemzūrą, Dainių Adomaitį. Jau sakiau anksčiau, kad su rinktine turi dirbti klubų vyriausieji treneriai, nes būtent jie yra pagrindinis žinių ir patirties arsenalas", – kalbėjo V.Gedvilas.

Mūsų šalies krepšininkų ir krepšininkių jau lapkritį laukia nauji iššūkiai atrankos varžybose.

Išbandymas – netrukus

Mūsų šalies krepšininkų jau lapkritį laukia naujas varžybų ciklas – atranka į 2023 m. pasaulio čempionatą.

Lietuviai rungtyniaus F grupėje kartu su Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos bei Čekijos ekipomis.

Lapkričio 26-ąją numatytas mačas namuose su bulgarais, 29 d. – svečiuose su čekais. 2022-ųjų vasario 24-ąją išvykoje ir 27 d. namuose planuojamos dvikovos su Bosnijos ir Hercegovinos komanda. Į kitą varžybų etapą pateks 1–3 vietas grupėje užėmusios rinktinės.

2022-ųjų rugsėjį Lietuvos krepšininkai dalyvaus Europos čempionato finalo turnyre. B grupės varžybos vyks Kelne (Vokietija), mūsiškiai išmėgins jėgas su vokiečiais, vengrais, slovėnais, bosniais ir prancūzais.

R.Grigas neatsisakė

LKF prezidentas taip pat įvardijo galimą naują Lietuvos moterų krepšinio rinktinės strategą.

"Pirmas variantas – Rimantas Grigas. Jis sutiko imtis darbo su mūsų krepšininkių komanda. Rimantas treniravo ir Kauno "Žalgirį", pasiekė gerų rezultatų su Baltarusijos moterų krepšinio rinktine, dabar dirba su Ukrainos jaunimu. R.Grigo štabe galėtų tobulėti jauni treneriai", – svarstė V.Gedvilas.

Šiemet lapkritį startuos atranka į 2023 m. Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyrą. B grupėje lietuvės žais su Ukrainos, Prancūzijos ir Suomijos ekipomis.

Pastarąjį kartą Lietuvos krepšininkės Europos čempionato finalo turnyre dalyvavo 2015-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių