Pereiti į pagrindinį turinį

VGTU ir toliau stebina

2008-11-04 13:58
VGTU ir toliau stebina
VGTU ir toliau stebina / E.Butkevičiaus nuotr.

Netikėtai sėkmingai čempionatą pradėję Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) krepšininkai ir toliau stebina lygą, šįsyk išvykoje rezultatu 96:87 (28:23, 24:29, 14:25, 21:19) nugalėję Šiaulių universitetą (ŠU). Vilniečiai iškovojo jau penktąją pergalę ir per šešis turus patyrė vos vieną pralaimėjimą.

Lygią sudėtį ir išskirtinių žvaigždžių neturinti VGTU komanda Šiauliuose sutiko didžiulį pasipriešinimą. Pirmojoje rungtynių pusėje geriau sekėsi šiauliečiams, kurie turėjo 5 taškų pranašumą, o po dviejų ketvirčių buvo lygu. Abi komandos daugiau galvojo apie puolimą nei apie gynybą, tad, įpusėjus rungtynėms, jau buvo įmesti net 104 taškai - 52:52

Lemiamu tapo trečiasis ketvirtis, kurio metu vos septyniese žaidę šiauliečiai pavargo po aktyvios varžovų gynybos. Trečiajame kėlinuke, nusprendę rimčiau gintis, vilniečiai įgijo dviženklę persvarą, kurią išsaugojo iki rungtynių pabaigos. Du „Šiaulių" klubo krepšininkus turėjęs ŠU dvikovos pabaigoje liko tik su penkiais krepšininkais, nes dėl pražangų limito aikštelę paliko M.Kuzminskas ir A.Gurklys. VGTU šventė dar vieną pergalę rezultatu  96:87.

„Rungtynių pradžioje gerai pataikėm ir pirmavom. Tačiau trumpas atsarginių suolas pakišo koją ir rungtynių pabaigoje išsikvėpėm" - po pralaimėjimo lakoniškas buvo ŠU vyriausiasis treneris A.Kačerauskas.

„Pirmoji rungtynių pusė buvo labai jau rezultatyvi ir mes per didžiąją pertrauką nusprendėm, jog su šeimininkais varžytis rezultatu gali ir nepavykti. Todėl ėmėme aktyvinti gynybą ir tai pasiteisino. Varžovai turėjo mažiau galimybių keisti krepšininkus ir mes atitrūkome. Naudingai sužaidė M.Norkus, kuris jau ne pirmose rungtynėse gerina savo žaidimą ir šįsyk buvo tikras ekipos lyderis" - po penktosios pergalės sezone sakė VGTU vyriausiasis treneris G.Šerkšnas.

ŠU: G.Jakštas 22 (4 per. kam.), L.Lukoševičius 17, M.Kuzminskas 15.

VGTU: M.Norkus 32 (14/17 2 tšk., 10 atk. kam.), A.Fiodorovas 16, S.Žurauskis 14.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų