Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje – dramatiška VGTU pergalė

2008-10-28 19:27
Vilniuje – dramatiška VGTU pergalė
Vilniuje – dramatiška VGTU pergalė / E.Butkevičiaus nuotr.

Sostinės derbyje Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) tik rungtynių pabaigoje rezultatu 86:82 (26:17, 28:19, 22:18, 10:28) įveikė Mykolo Riomerio universitetą (MRU).

Nuo pat rungtynių pradžios į priekį pabėgo aikštelės šeimininkai, kurie pirmojoje rungtynių  pusėje itin taikliai atakavo varžovų krepšį. Be lyderių A.Labucko, L.Samėno, P.Ivanausko ir S.Buterlevičiaus žaidę MRU krepšininkai leido priešininkams pajusti žaidimo skonį ir didinti pranašumą. Po dviejų ketvirčių VGTU pirmavo jau aštuoniolikos taškų skirtumu, kuris dar labiau padidėjo trečiajame ketvirtyje. Trečiojo kėlinio pabaigoje šeimininkai į aikštelę ėmė leisti atsarginius krepšininkus ir ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai skirtumas buvo virš dvidešimties taškų, VGTU garbę gynė vien atsarginiai. Tačiau tuomet kelis metimus pataikę MRU žaidėjai padidino tempą ir jų sulaikyti nesugebėjo net į aikštelę grįžę pagrindinės VGTU sudėties krepšininkai.

MRU ėmė sparčiai mažinti atsilikimą. Tyčia kelis kartus prasižengę svečiai sulaukė ir varžovų dovanos - VGTU prametė keturis iš eilės baudos metimus. MRU sumažino atsilikimą iki trijų taškų, tačiau perlaužti rungtynių eigą pristigo jėgų. Šeimininkai vargais negalais išsaugojo palankų skirtumą ir šventė sunkią pergalę rezultatu 86:82.

„Norėjau būti geras ir duoti pažaisti visiems krepšininkams. Salėje buvo šalta, tai negi laikysi žaidėją ant suolo, kai skirtumas 20 taškų? Varžovai pajuto žaidimo skonį ir kai reikėjo juos sustabdyti, to neįstengė padaryti net pagrindiniai žaidėjai. Laimei, varžovams pristigo laiko" - pergale džiaugėsi VGTU strategas G.Šerkšnas.

„Rungtynių pradžioje vaikščiojom ir tik rungtynių pabaigoje pajutom „skonį". Labai trūko pagrindinių krepšininkų, su kuriais būtume atrodę visai kitaip. Apskritai, varžovų komanda labai pajėgi, nuolat kartu treniruojasi, tad sunku prieš juos žaisti. Tačiau dar yra antrasis lygos ratas, kuriame tikimės atsigriebti", - tvirtino MRU vyriausiasis treneris V.Poteliūnas.

VGTU: M.Norkus 26 (5/6 3 tšk., 8 atk. kam.), A.Fiodorovas 12 (8 atk. kam.), J.Braziulis 10.

MRU: Š.Kulevičius 21, A.Lukoševičius, Š.Sliesoraitis po 12, G.Žylė 11.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų