Viltingą žalgiriečių prošvaistę pritemdė nesėkmė

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, Eurolygos turnyre laimėję trejas rungtynes paeiliui ir suteikę vilčių, kad pagaliau pakils iš autsaiderio pozicijos, vėl kapituliavo.

Strategas – nenusivylęs

Jure's Zdovco treniruojami žalgiriečiai išvykoje 74:82 nusileido Berlyno ALBA komandai.

Per antrą kėlinį kauniečiai tepelnė 6 taškus (po tritaškį pataikė Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas).

„Norėjau nugalėti komandą, kurioje žaidžiau“, – pripažino „Žalgirio“ puolėjas Tyleris Cavanaugh, vieną sezoną (2019–2020 m.) vilkėjęs ALBA marškinėlius.

28-erių amerikietis šįkart surinko 18 taškų – tai jo rezultatyvumo šį Eurolygos sezoną rekordas.

Nepaisant nesėkmės, „Žalgirio“ strategas J.Zdovcas tvirtino nesąs nusivylęs.

„Žaidžiame geriau, tikiuosi, kad taip bus ir toliau. Ne vien mums, bet ir favoritams sunku tęsti pergalių serijas“, – sakė treneris.

Kauno klubas (6 pergalės ir 20 pralaimėjimų) – vis dar paskutinėje, aštuonioliktoje, Eurolygos turnyro vietoje.

Pabrėžė kapitono indėlį

Kaunietis treneris Marius Kiltinavičius, šį sezoną stovintis prie Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) lyderės Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ vairo, įsitikinęs, kad Berlyne žalgiriečiams labiausiai pritrūko stabilumo.

„Labai nenusisekė antras kėlinys. Jei tos 10 minučių būtų panašesnės į trečią ar ketvirtą kėlinį, galutinis rezultatas galėjo būti visiškai kitoks“, – kalbėjo M.Kiltinavčius.

Pozicija: rungtynių Berlyne dalyviai pareikalavo nutraukti karą Ukrainoje. / „City Press GmbH“ nuotr.

Specialistas pažymėjo, kad „Žalgirio“ žaidimas atrodo kur kas geriau nei sezono pirmoje pusėje.

Sporto aistruoliai, vertindami „Žalgirį“, neretai nepastebi Pauliaus Jankūno indėlio – ir visai be reikalo.

„Grįžo Joffrey Lauvergne'as. Su juo puolėjų grandies potencialas – visiškai kitoks. Prancūzui ir Edgarui Ulanovui rungtynės Berlyne nenusisekė, tačiau jie pastaruoju metu – vieni komandos lyderių. Nuo sezono pradžios labai stipriai pasitempė T.Cavanaugh“, – vardijo pašnekovas.

Trenerio žodžiais, sporto aistruoliai, vertindami šiandienos „Žalgirį“, neretai nepastebi komandos veterano Pauliaus Jankūno indėlio – ir visai be reikalo.

„Skaičiai gal to ir neparodo, bet jo žaidimo supratimas, situacijų skaitymas, sprendimai ir indėlis į komandos mikroklimatą drabužinėje yra aukščiausio lygio“, – kapitoną gyrė M.Kiltinavičius.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia akistata su Eurolygos lydere „Barcelona“.

„Tai – labai kvalifikuota komanda, bet „Žalgiris“ įrodė, kad namuose, palaikomas savų sirgalių, gali įveikti net favoritus. Kaune nebus lengva ir Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams, kaip ir vėliau atvyksiančiam Pirėjo „Olympiakos“, – prognozavo treneris.

„Barcelona“ atsilaikė

Lietuvių akistata – Katalonijos sostinėje: Š.Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ 88:83 įveikė Donato Motiejūno atstovaujamą „Monaco“ ekipą, kuri ketvirtą kėlinį buvo persvėrusi rezultatą savo naudai – 70:73.

Nugalėtojams Rokas Jokubaitis pelnė 7 taškus, pralaimėjusiems D.Motiejūnas – 14 ir septynis kartus atkovojo 7 kamuolį.

„Monaco“ – geros sportinės formos, talentinga komanda, turbūt geriausiai puolanti. Nelengva juos sustabdyti. Per anksti pamanėme, kad darbas – baigtas: jų snaiperiai parodė, kaip yra iš tikrųjų“, – po varžybų svarstė Š.Jasikevičius.

Vitorijos „Baskonia“ svečiuose 83:86 nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkams.

„Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis surinko 6 taškus (0/4 tritaškių), du kartus atkovojo kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, o Tadas Sedekerskis nežaidė.

Ryšys: E.Messina, komentuodamas Eurolygos sprendimus, prisiminė P.Pilotą. / Evaldo Šemioto nuotr.

E.Messina: viskas – politika

Dėl sporto ir politikos išsiskyrė Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu ir žinomo Italijos krepšinio specialisto Ettore Messinos nuomonės.

„Nekaltiname Rusijos klubų, jų trenerių ir darbuotojų dėl to, kas, deja, šiuo metu vyksta Ukrainoje. Tačiau tai turi įtakos visoms turnyre dalyvaujančioms komandoms, todėl, atsižvelgiant į situaciją, nebuvo alternatyvos – tik laikinai atšaukti visas rungtynes, kurias turėjo žaisti Rusijos ekipos“, – interviu Ispanijos žiniasklaidai kalbėjo J.Bertomeu.

Neoficialiais duomenimis, kovo 21-oji – paskutinė diena, kai Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“ galėtų sugrįžti į Eurolygos varžybas. Jeigu Rusijos karinė agresija Ukrainoje nesiliaus, šių komandų rezultatai bus anuliuoti, o klubai išbraukti iš dalyvių sąrašo.

Tačiau ir CSKA, ir „Zenit“, „Uniks“ tebebyra – išvyko dauguma legionierių, o kai kurie iš jų jau susirado naujas ekipas arba pradėjo derybas (Maskvos klubas patvirtino, kad Danielis Hacketas pasirašė sutartį su Bolonijos „Virtus“, Sankt Peterburge dirbęs strategas Xavieras Pascualis – viena koja Tel Avivo „Maccabi“ trenerių štabe).

„Sportas nėra politika ir neturėtų būti siejamas su politika, tačiau negalime būti nuošalyje krizės ir nekreipti dėmesio į situaciją Ukrainoje, kur kenčia nekalti žmonės. Solidarizuojamės su kitomis bendruomenėmis Europoje“, – pridūrė J.Bertomeu.

„Palaukti iki kovo 21-osios ir tuomet žiūrėti, kas ir kaip – tai šiek tiek primena Poncijų Pilotą. Tokia pozicija naudinga turnyrui, bet tai – ne požiūris į realią padėtį, todėl – apgailėtina. Rusijos klubai jau leido žaidėjams išvykti, tai liudija, kad nesitiki, jog pavyks užbaigti sezoną, – teigė E.Messina. – Nepritariu, kad sportas gali egzistuoti be politikos, visiškai atsiribojęs nuo jos. Viskas, ką darome gyvenime, – tam tikra politika, bet kokia mūsų pozicija – politika“, – teigė Milano „AX Armani Olimpia“ strategas E.Messina.

Statistika

ALBA–„Žalgiris“ 82:74 (24:24, 20:6, 15:20, 23:24). Berlynas, "Mercedes-Benz" arena.

ALBA: J.Thiemannas 17 taškų (3/4 tritaškių), J.Smithas 16 (4/9 tritaškių), M.Lo ir L.Sikma (4 perimti kamuoliai) po 12, C.Koumadje 8 (6 atkovoti kamuoliai), T.Blattas 5 (7 rezultatyvūs perdavimai), M.Delowas ir B.Lammersas po 4, J.Mattisseckas ir T.Schneideris po 2, O.da Silva 0 (5 atkovoti kamuoliai).

„Žalgiris“: T.Cavanaugh 18 taškų (3/6 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai), A.Milaknis 14 (4/7 tritaškių), J.Nebo 12 (8 atkovoti kamuoliai), L.Lekavičius 9 (1/5 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai), P.Jankūnas 8 (2/2 tritaškių), J.Strelniekas 7 (9 rezultatyvūs perdavimai), N.Giffey 3, J.Lauvergne'as 2 (1/5 dvitaškių), M.Blaževičius 1, K.Lukošiūnas ir E.Ulanovas (6 atkovoti kamuoliai) po 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 25/41 (61 proc.) ir 16/34 (47 proc.), tritaškių – 8/25 (32) ir 12/25 (48), baudų metimų – 8/10 (80) ir 6/12 (50). Atkovota kamuolių – 38 ir 29, perimta – 8 ir 6. Rezultatyvūs perdavimai – po 18. Klaidos – 9 ir 12.

Rezultatai

„Barcelona“–„Monaco“ 88:83 (20:20, 22:16, 24:26, 22:21). D.Exumas 22 taškai (2/3 tritaškių, 5 atkovoti kamuoliai) / M.Jamesas 19 taškų (6 rezultatyvūs perdavimai).

Belgrado „Crvena zvezda“–Vitorijos „Baskonia“ 86:83 (13:26, 28:15, 14:15, 31:27). L.Mitrovičius 18 taškų (5 atkovoti kamuoliai) / S.Fontecchio 19 taškų (8 atkovoti kamuoliai).

Stambulo „Anadolu Efes“–Stambulo „Fenerbahce“ 84:79 (23:14, 18:11, 18:23, 25:31). V.Micičius 24 taškai (3/10 tritaškių, 5 klaidos) / D.Pierre'as 19 taškų (7 atkovot kamuoliai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių