Pereiti į pagrindinį turinį

Žalgiriečiai Kazanėje žada revanšą

2017-03-15 16:37

Apmaudžiausias pralaimėjimas šio sezono Eurolygos turnyre neduoda ramybės Šarūnui Jasikevičiui. Jo auklėtiniai tuo taip pat nesididžiuoja ir dega noru pasiekti revanšą.

Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Evaldo Šemioto nuotr.

Penktadienį Rusijoje Lietuvos čempionai turės progą sugrąžinti seną skolą Kazanės „Uniks“ ekipai.

Pirmojo rato mače Kaune žalgiriečiai jau turėjo pergalę kišenėje, kai dvikovai artėjant pabaigos link prasmego į tokią duobę, kokios šį sezoną dar neregėjo. Ketvirtąjį kėlinį „Uniks“ krepšininkai spurtavo net 30:11 ir išplėšė pergalę 88:80.

Nuo to laiko Š.Jasikevičiaus auklėtiniai turėjo ne vieną progą įsitikinti, kad taip dosniai laimėjimą padovanojo vienai silpniausių Eurolygos dalyvių. Kazanės klubas, pralaimintis jau aštuntą mačą iš eilės, ne tik nebeturi vilčių žengti į kitą etapą, bet ir bus laimingas, jei išvengs absoliutaus autsaiderio etiketės. Šiuo gėdingu statusu kolektyvas iš Tatarstano dalinasi su Italijos čempionu Milano „EA7 Emporio Armani“. Abi ekipos pralaimėjo net 18 iš 25 reguliariojo sezono mačų.

Žalgiriečių situacija kur kas geresnė. Praėjusiame ture Kaune kiek netikėtai 64:58 patiesę grėsmingąjį Atėnų „Panathinaikos“ jie vėl grįžo į kovą dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas. 11 pergalių likus dar 5 turams iki finišo yra daugiau nei klubo vadovai buvo užsibrėžę minimaliame plane.

Pergalė Kazanėje kauniečių dar nepakeltų iki "Top 8" etapo, tačiau dar labiau pakaitintų intrigą. Kad šansai nugalėti „Uniks“ yra neprasti pripažino ir Š.Jasikevičius. Juolab, kad kol kas nėra aišku, ar ekipai galės padėti pagrindinis "Uniks" atakų sraigtas Keithas Langfordas. Tiesa, oponentų stovykloje ir be šio amerikiečio netrūksta aukšto lygio meistrų.

„Tai ekipa, kurioje daug patyrusių žaidėjų. Jie visi žino, ką daro ir visus trūkumus kompensuoja patirtimi. Turime primesti savo žaidimą, įvykdyti viską, ko nepadarėme Kaune arba padarėme ne iki pabaigos. Privalome gerokai sumenkinti jų statistinius rodiklius, ypač puolime. Mūsų aikštėje jie įmetė per daug - 88 taškus, tačiau dabar mes esame geresnė komanda, nei buvome tada", - dėstė Šaras.

Pasak trenerio, apie „Uniks“ pajėgumą, labiau nei pergalių ir pralaimėjimų balansas, pasako tai, jog rusai beveik visus mačus pralaimi minimaliu skirtumu ir būna verti nugalėti.

Kaune dominavęs Joaquinas Colomas, Artiomas Parachovkis bei keletas kitų krepšininkų, taps pagrindiniais žalgiriečių taikiniais gynyboje. Žinoma, neskaitant traumą pastaruoju metu besigydžiusio K.Langfordo, per Eurolygos mačą vidutiniškai pelnančio 22,3 taško.

„Kuo mažiau lieka rungtynių, tuo jos tampa svarbesnės. Ir vyrai visą tai suvokia, tad ruošiamės rimtai“, - reziumavo Š.Jasikevičius.

Žalgiriečiams teks sekti ir tiesioginių konkurentų turnyro lentelėje rezultatus. Laipteliu aukščiau su 12 pergalių esanti Stambulo „Darussafaka“ šiame ture namuose priims krizėje esančią „Barcelona“, o 8-oje su 13 pergalių žengiantis Stambulo „Anadolu Efes“ savo aikštėje egzaminuos taip pat duobėje esantį Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų