Žalgiriečiams pagyrų negailėjęs M. Schilleris – apie puikų tritaškių pataikymą ir pagerėjusią gynybą

Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė triuškinama pergale prieš „Fenerbahče“, o vyriausiasis treneris Martinas Schilleris džiaugėsi puikia rungtynių pradžia bei krepšininkų atsidavimu.

„Pirmasis kėlinys gynyboje buvo labai geras. Žinoma, tai nustatė toną. Antrąjį kėlinį vis tiek laimėjome, nors gynyba ir nebuvo tokia gera, tačiau laimėti ketvirtį buvo labai svarbu.

Paskui svarbiausios buvo pirmosios 2-3 minutės trečiajame kėlinyje. Agresyviai gynėmės ir manau, kad vyrukai atliko puikų darbą. Jie spaudė, gynėsi ir puikiai judino kamuolį“, – po rungtynių komentavo Schilleris.

– Kaip dirbate treniruotėse ties kamuolio judėjimu ir progų sukūrimu?

– Pagrindinis dalykas – stengiamės sukurti erdvę ir pranašumą, per kurį stengiamės judinti kamuolį. Privalu sukurti pranašumą. Turime porą vyrukų, kurie tai gali padaryti, o paskui viską lemia gebėjimas atsidengti ir rasti laisvą žmogų. Tačiau pasakyti yra lengviau, nei padaryti.

– Pastaruoju metu puikiai metate tritaškius. Kas tai lemia?

– Gerų metikų, sukurtų metimų pasirinkimas ir gero kamuolio judėjimo kombinacija. Puikiai pataikome, tačiau nemetame daug lyginant su kitomis komandomis. Vyrukai sunkiai dirba individualiai ir treneriai labai ties tuo koncentruojasi, todėl žaidėjai palankiai jaučiasi tokiose situacijose.

– Ar tikitės, kad iš toli daugiau mes tik Rubitas? Kokių rezervų dar turite ties tritaškio linija?

– Augustine‘as yra labai geras metikas iš vidutinės zonos ir tai darė visą savo karjerą. Todėl neversiu jo atakuoti tritaškių.

Manau, kad daugiau tritaškių galėtume atlikti greitajame puolime ir tikiu savo komanda. Prašome Jankūno ir Hayeso atakuoti iš toli, kai jie yra laisvi. Mums tai – labai svarbu. Galvoju, jog iš čia ir galėtume turėti dar daugiau tritaškių.

– Kaip paaiškintumėte pastaruoju metu pagerėjusią gynybą?

– Įdėtą darbą ir koncentraciją. Jeigu norime eiti giliau, tikriausiai Nigelo žaidimas trečioje pozicijoje padeda, nes turime ūgio. Bet pirmiausia – koncentracija ir vyrukų įdedamas darbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
– Pastaruoju metu puikiai metate tritaškius. Kas tai lemia? Tai lemia, kad labai prasta priešininkų gynyba. Pamatysim kaip bus su vokiečiais (Miuncheno Bayernų) o tada rašysit, kas lėmė nepataikymą iš tritaškių zonos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių