„Žalgirio“ dubleriai lankstė kaip ant sparnų

Daugiau nei dvigubu skirtumu jaunieji Kauno „Žalgirio“ dubleriai nušlavė kur kas labiau patyrusius Joniškio „Delikateso“ krepšininkus. Arvydo Gronskio auklėtiniai namuose 111:52 nepaliko vilčių svečiams ir pakilo į trečiąją NKL-Vikinglotto pirmenybių poziciją.

Nacionalinės krepšinio lygos čempionate kauniečiai su Joniškio komanda žaidė vos prieš porą dienų ir tąsyk išvykoje laimėjo sunkiai 92:85. Šįkart mačas susiklostė pagal visiškai kitokį scenarijų. Šeimininkai iškart šovė į priekį 18:1 ir po Giedriaus Bergaudo bei Vitalijaus Kozio dvitaškių ir Dominyko Stenionio ir Gyčio Nemeikšos tritaškių atitrūko 26:7. Atrodė, kad svečiai tuoj tuoj sugrįš į kovą, bet kauniečiai nemažino apsukų, į priešininkų metimus atsakydavo dviem ir ilgąją pertrauką pasitiko turėdami jau triuškinamą persvarą (57:23). Ir antrojoje dalyje „Žalgiris-2“ snaiperiai toliau sėkmingai skraidino tritaškius, kurių iš viso pataikė 19 iš 38 (50 proc.), tuo tarpu „Delikateso“ tolimi šūviai skriejo pro šalį (tikslą pasiekė tik 4 iš 15 metimų). Didžiausią persvarą „Žalgiris-2“ buvo susikrovęs ketvirtajame kėlinyje, kai pirmavo 104:44 ir 109:49.

Nugalėtojų gretose ir vėl sužibėjo aukštaūgis G. Bergaudas. Vidurio puolėjas per 23 minutes pelnė 15 taškų (5/9 dvit., 1/1 trit., 2/2 baud.), atkovojo 14 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo bei surinko 26 naudingumo balus.

Tiek pat taškų pridūrė ir universalusis puolėjas Paulius Murauskas (3/5 trit.). Gynėjai Justinas Ramanauskas (9 rez. perd.) ir Matas Repšys pelnė po 12, Dominykas Stenionis 11 taškų (3/4 trit., 7 atk. kam., 7 rez. perd.).

Pralaimėjusiems labiausiai patyręs komandos narys Šarūnas Kulevičius įmetė 20 tašų (2/9 dvit., 4/6 trit.), bet suklydo net devynis kartus. Vidurio puolėjas Arminas Kleišys pelnė 16 (8/16 dvit.) ir sugriebė 11 kamuolių. Vienas iš trijų legionierių Justinas Mccarthuras sukrapštė 8 taškus, visus juos surinkdamas baudų metimais, bet pro šalį pramesdamas net 5 dvitaškius ir 3 tritaškius.

Sužaidę 9 mačus kauniečiai rikuojasi 3 vietoje, kaip ir laipteliu aukščiau esantys „Gargždai“, surinkę 7 pergales, tiesa, pralaimėję dusyk, o žemaičiai - tik kartą. Lygoje su 8 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu pirmauja Marijampolės „Sūduva“. „Delikatesas“ su 5 pralaimėjimais ir 2 pergalėmis – dalijasi 10-11 vietomis tarp 15 kolektyvų.


Šiame straipsnyje: NKLŽalgiris-2delikatesas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apolinaras

Apolinaras portretas
Nu duoda. Galėjo pailsėti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių